Kirjoitukset avainsanalla Lomalla

www.pixabay.com

Viime yönä palasimme tänne kylmään Suomeen. Lentomme oli kaksi tuntia myöhässä.

Meille ei ilmoitettu mitään syytä lennon myöhästymiseen. Pohdimme, olisiko syynä voinut ollut Helsinki- Vantaalla perjantai-iltana ollut vaaratilanne, jossa Norwegianin lentokone oli laskeutunut samalle radalle kuin toinen lentokone. Muitakin lentoja Suomeen oli nimittäin myöhässä. Tästä asiasta kuulimme taksikuskilta.

Laskeutumisen alkaessa mieleen hiipi väkisinkin ajatus, että mihinkähän mahdamme laskeutua, mutta onneksi laskeutuminen sujui hyvin. Pääsimme nopeasti passintarkastuksesta läpi ja matkalaukunkin sai nopeasti.

Taksinkin saimme nopeasti, mutta ensimmäinen taksikuski ei tiennyt, missä hotellimme on, joten vaihdoimme taksia. Toinen taksikuski oli ystävällinen ja vei meidät hotellille. Hän arveli, että ensimmäinen taksikuski ei tiennyt hotellia, koska ei halunnut lähteä ajamaan niin lyhyttä matkaa. Kaikkea sitä onkin. Ei ole enää takseihin niin isoa luottoa kuin nuoruudessa. Varsinkin, kun viime yönä Turussa taksikuski oli raiskannut naisen.

Tänään olen pessyt kaikki matkalla mukana olleet tekstiilini 60 asteisessa pesussa. Matkalaukku ja reppu ovat ulkona pakkasessa. Huomenna pyykkään lakanat ja imuroin koko asunnon. Luteita on aina hyvä pelätä, vaikka olinkin varovainen hotellissa enkä nähnyt mitään luteisiin viittaavaa huoneessamme. Hotellimme oli erittäin siisti. Huoneet siivottiin joka päivä ja hotellin lattiat pestiin monta kertaa päivässä.

Lomailen aina siisteissä hotelleissa. Tämän vuoksi oma asunto näyttää nuhjuiselta loman jälkeen. Taidankin ensi viikon aikana panostaa taas enemmän kodin viihtyisyyteen. Ja hyvin jaksaakin, kun on ollut viikon täydessä ylläpidossa.

Ensi viikolla aion hoitaa myös itseäni kuntoilemalla ja meditoimalla. Lisäksi luen kirjaa ja katson ehkä vähän televisiotakin. Sellaista leppoisaa kotona olemista. Akkujen lataamista kevään koitoksia varten.

Nähdään täällä tasaisesti joka toinen päivä ensi viikollakin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ouzou Falls

 

Tässä muutamia valikoituja kuvia ihasteltavaksi tältä reissulta. Olkaapa hyvät! Nähdään!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Täällä on ollut tänään kylmempi päivä. Mutta kuitenkin lämpimämpi kuin Suomessa.

Olimme aamupäivällä kaupungilla. Tällä kertaa ajelimme Hop on Hop off  cityseeing bussilla ympäri Marrakechia. Tämä olikin miellyttävä tapa liikkua kaupungilla. Ei tarvinnut pelätä jäävänsä auton alle ja sai hyvin otettua valokuvia. Harmi vaan, että emme ehtineet ajaa kuin perinteisen reitin. Historiallinen reitti jäi meiltä tällä kertaa välistä aikataulujen vuoksi. Aikuisen 48 h lippu maksoi bussista ostettuna 190 dirhamia.

Lisäksi hengailimme kaupungilla. Joimme minttuteetä ja kahvia kahvilassa. Mies uskalsi käydä wc:ssä siellä. Minä en. Olinkin siis yli 5 tuntia käymättä wc:ssä. Saavutus minulle.

Käväisimme myös Jemaa el-Fna aukiolla. Siellä oli käärmeenlumoajia ja apinoita ja ties mitä kaikkea muuta. Kuvia en siellä ottanut. En halunnut, että puhelimeni katoaa tai että joku tulee vaatimaan minulta rahaa ottamastani kuvasta. En oikein tuntenut oloani mukavaksi tuolla aukiolla. Juotiin siellä maistuvat appelsiinimehut. Appelsiinimehu maksoi 5 dirhamia. Mehua oli n.3 dl.

Ekalla kerralla tapaamani kissa muisti meidät. Tuli tervehtimään. Mutta periaatteesta en silitellyt tai muuta. Puhuin vain sille nätisti. Ehkä se oli kissalle erikoista.

Takaisin tullessa hotellille huomasimme, että tänne oli tullut paikallisia kauppiaita kauppaamaan monenlaista tuotetta. Emme ostaneet mitään. Olisi kyllä ollut minun tyylisiä laukkuja kaupan.

Muuten aika kuluu leppoisasti hotellissa chillaillen. 

Lopuksi vielä eilisen Atlasvuorten retken kuvia. Retki oli oikein kiva ja hyvin järjestetty. Söimme lounaan Berbeerikylässä. Berbeerit olivat erittäin ystävällisiä. Hehän ovat Marokon alkuperäiskansa. Ovat pystyneet säilyttämään omaisuutensa ja maansa menemällä aina naimisiin jonkun serkun kanssa. Heillä oli oikein idylliset olosuhteet siellä vuoristossa.

Nähdään taas!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Aamupäivällä käväisimme hotellin hintaan sisältyvillä minibussikuljetuksilla kaupungilla katselemassa, millaista siellä on. Olisimme voineet olla kaupungilla , vaikka koko päivän, mutta halusimme takaisin hotellille syömään ja oleilemaan. 

Aiomme kaupungille vielä myöhemmin tällä viikolla, joten ei haittaa, vaikka vain piipahdimme.

Ehdimme tutustua siihen, miten liikenne kaupungissa toimii. Näin suomalaisen silmin liikenne on aika kaoottista. Autot, pyörät ja jalankulkijat kulkevat samoja teitä. Liikenteessä saa olla todella varovainen. Liikenne onkin turistille se suurin uhka. Saimme tämän todeta.

Terrorismiin varautuminen näkyy katukuvassa selkeästi. On ajoesteitä ja sotilaita rynnäkkökivääreineen sekä poliiseja pamppuineen. Tuli turvallisempi olo, kun näki, että varauduttu on.

Yksi syy, miksi emme kauaa kaupungilla viihtynyt, on saasteet. Kaupungilla ilma ei todellakaan ole raitista. Pidinkin ponchoani paljon nenän ja suun edessä.

Apuaan tarjoavia oppaita ja kauppiaita oli paljon. Mutta mies ei halunnut keneltäkään apua. Menimme minne nenä näytti, mutta löysimme kuitenkin takaisin pysäkillemme ja pääsimme turvallisesti takaisin hotelliin.

Lähetin postikortin ja laitoin sen postilaatikkoon. Eräs vanhempi paikallinen mies naureskeli Marokon postilaitokselle ihan samaan tyyliin kuin me täällä Suomessa omallemme. Jäin pohtimaan, että päätyyköhän korttini koskaan perille. Sen näyttää aika.

Muuten aikamme on kulunut leppoisasti täällä ihanassa hotellissa. Nähdään taas!

Kommentit (1)

Vierailija

Kannattaa lähteä rohkeasti tutustumaan medinaan ja upeisiin puistoihin yms. Ruoka on todella maittavaa ja halpaa, tuoremehut todella hyviä! Istukaa terasseilla ja nauttikaa minttuteestä. Oppaan kanssa saa medinasta kaikki irti ja suositukset ruokapaikkoihin. Hyvää lomaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat