Kirjoitukset avainsanalla vanhemmat

Vanhemmilleen voi olla kiitollinen aika monestakin asiasta. On saanut syntyä. Elämä on arvokas lahja, jonka jokainen meistä on saanut vanhemmiltaan.

Toisille elämä on alusta asti raskaampaa kuin toisille. Minulla on onneksi ollut ihan hyvät vanhemmat. Elämäni ei ole ollut niin kurjaa kuin se huonoimmillaan voisi olla.

En olisi varmastikaan selvinnyt yksinhuoltajuudesta ilman vanhempieni apua. Elämäni olisi ollut huomattavasti kurjempaa ilman heidän apuaan. 

Olen siis ihan kiitollinen, että olen saanut heiltä käytännön apua. He ovat omalla tavallaan välittäneet minun hyvinvoinnistani. Kiitos heille siitä!

Mistä asioista sinä olet kiitollinen vanhemmillesi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Päätin jatkaa tätä keskenjäänyttä itsetutkiskelusarjaani. On ollut muutakin postattavaa. Vai olenko tietoisesti vältellyt tätä ehkä hieman arkaakin aihetta.

Oli miten oli, mutta nyt pohdin asiaa. Minulla on yleensä tapana viedä aloittamani asiat loppuun. Jos näin ei ole käynyt, siihen on ollut jokin painava syy. Terveyteen tai talouteen liittyvä inhimillinen tekijä. En ole niin tyhmä, että vahingoittaisin itseäni viemällä loppuun jotain mikä hankaloittaisi omaa tai läheisteni elämää.

Ensin pohdin ihan ulkonäköäni. Muistutan jollain tapaa kumpaakin vanhempaani ulkonäöltä, mutta olen kuitenkin eniten itseni näköinen. Vanhemmillani on ollut ylipainoa minun iässäni. Niin minullakin. Tällä hetkellä he eivät ole ylipainoisia. Sairaudet ovat vaikuttaneet heihin.

Haluankin tässä vaiheessa elää mahdollisimman monipuolista elämää. Tiedänhän elämän rajallisuuden ja perintötekijäni. Ei kannata kadehtia minun tämän hetkistä tilannettani, sillä se ei tule jatkumaan vuosikymmeniä.

Vanhempani ovat tavallisia työläisiä. Niin minäkin. Olen vain opiskellut hieman enemmän ja saan hieman parempaa palkkaa kuin he aikoinaan. Tämä sama tulee toistumaan minun ja lasteni kohdalla. Niin olen toivonut käyvänkin. Siihen olen panostanut.

Rahankäyttötottumukseni on peritty vanhemmilta. Mutta olen omaksunut tottumuksia myös oman ikäluokkani edustajilta. Siksi kulutan enemmän ja pelottomammin kuin vanhempani. Mutta onhan minulla toki enemmän rahaakin käytettävissäni kuin vanhemmillani minun iässäni.

Äidiltä olen perinyt kiinnostuksen musiikkiin ja kirjallisuuteen. Isältä periytyy kiinnostus liikuntaan ja pelaamiseen. Lahjakkuusprofiilini on hyvä, koska olen perinyt kummaltakin heidän vahvuuksiaan. Olen saanut heiltä hyvin sekarotuiset suomalaiset geenit. Kaikki isovanhemmat ovat syntyneet eri paikkakunnilla eri puolilla Suomea.

Kylläpä onkin vaikea aihe. Onko sinun ollut vaikea pohtia missä tilanteissa muistutat eniten vanhempiasi?

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat