Kirjoitukset avainsanalla jooga

www.pixabay.com

Huomenna alkaa marraskuu. Olen valinnut itselleni kuukauden haasteeksi joogahaasteen. Aion joka päivä marraskuussa joogata 15 min kotona omassa olohuoneessani.

Valitsin tämän haasteen, koska kaipaan juuri tällä hetkellä kehoahuoltavaa lempeää liikuntaa. Muuten kävelen päivittäin ja käyn salilla viikottain. Jooga siis todella tekee hyvää näiden lisäksi.

Odotan saavani joogan avulla:

  1. Rentoutusta
  2. Liikkuvamman vartalon
  3. Paremman kunnon
  4. Kapeamman keskivartalon
  5. Paremman keskittymiskyvyn
  6. Terveemmän sydämen
  7. Tyytyväisyyttä itseen ja muihin
  8. Parempia unia
  9. Rakkauden tunteen lisääntymistä itseä ja muita kohtaan

Ihania asioita, jotka toivottavasti kohta ovat minun. Olen taas ihan innoissani uudesta haasteestani. Toivottavasti en ole yhtään sairaana seuraavaan kuukauteen. Lokakuu menikin ilman mitään sairastelua. Ehkäpä käveleminen raikkaassa ilmassa piti pöpöt loitolla minusta.

Ota sinäkin osaa marraskuun joogahaasteeseen https://www.menaiset.fi/blogit/elaman-keskivaiheilla/marraskuun-joogahaa...

Mitä sinä odotat tältä haasteelta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuvat: www.pixabay.com

"Jooga on Intiassa tuhansien vuosien aikana syntynyt monimuotoinen menetelmä. Alun perin jooga oli kokoelma Intian uskontojen pelastusopillisia ja maagisia menetelmiä. Nykymuotoinen jooga kehittyi 1800-luvulla fyysiseksi harjoitukseksi, se levisi Intiasta länsimaihin, ja nykyään sitä harjoitetaan myös vailla maagisuskonnollista merkitystä. Joogaan kuuluu nykyisin asentoharjoituksia ja meditaatiota, ja sen harjoittaminen on monille kehollista terapiaa ja rentoutumista. Intiassa joogaan suhtaudutaan tärkeänä kansanperinteenä, jonka merkitystä hindujen identiteettiin on viime aikoina alettu korostaa." ( wikipedia)

Marraskuussa on jo aika pimeää ja kylmää. Liikuntaa on ehkä mukavampi harrastaa sisällä. Ainakin iltaisin. Itse kaipaan tällä hetkellä lempeää ja kehoahuoltavaa liikuntaa. Tästä syystä aionkin marraskuun ajan joogata joka päivä 15 minuuttia kotona.

Minulla on kotona joogamatto, jonka levitän olohuoneen lattialle tilavaan kohtaan ja sitten vaan joogavideo pyörimään. Itselläni on Yogaian jäsenyys, mutta netistä on mahdollista löytää myös ilmaisia joogavideoita.

 

Tässä yksi netistä löytynyt linkki https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/videot/kylli_kukkin_pikajumppa_pehm...

Linkki Yogaiaan https://fi.yogaia.com/

 

Tämä haaste on siis helppo ja halpa aloittaa juuri nyt marraskuussa. Joogaamisella on paljon terveyshyötyjä. Sekä fyysisiä että psyykkisiä. Jonkin aikaa joogattuasi huomaat kuinka ryhtisi ja keskittymiskykysi paranee. Joogaaminen kehittää liikkuvuutta ja notkeutta. Joogaaminen on myös erittäin rentouttavaa. Joogaamalla pystyt hoitamaan itseäsi kokonaisvaltaisesti.

 

Ala sinäkin joogata marraskuussa. Voit olla varma, että kuukaudestasi tulee ihanan lempeä. Oletko mukana?

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat