Kirjoitukset avainsanalla Joulu

www.pixabay.com

Ilmassa leijuu juhlava aika.
Nurkissa raikaa laulujen taika.
Pöydät täytetään maittavin herkuin,
kaikkia muistetaan jouluisin terkuin.
Iloa, lämpöä, tuikkujen tunnelmaa,
tätä kaikkea joulu aikaan saa. ( Kotilieden joulurunot )

Hyvää joulua teille kaikille ihanille lukijoille!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Suurin osa meistä odottaa joulua innolla. Monelle joulu tuo ansaittua lepoa. Toisille se on iloinen perhejuhla, jota vietetään läheisten kanssa sovussa.

Kaikilla ei kuitenkaan näin ole. Joulu on monelle ahdistuksen aikaa. Paljon on yksinäisiä, joilla ei ole ketään, kenen kanssa joulua viettää. Joskus myös perheiden sisäiset suhteet voivat olla ahdistavia.

Mielestäni on ikävää, että kaikkien joulut eivät ole mukavia tai edes siedettäviä. Mutta koen, että en juurikaan voi vaikuttaa toisten ihmisten elämäntilanteisiin. Sen sijaan voin vaikuttaa omaan ja läheisteni joulunvieton laatuun. En kuitenkaan anna toisten ihmisten tilanteiden ahdistaa itseäni.

Joulu siis ei erityisemmin ahdista itseäni. Olen töissä jouluaattona. Sairaalan joulussa on aina omanlaisensa tunnelma. Tänä vuonna olen ensimmäisen kerran urani aikana iltavuorossa. Sopii ihan hyvin aikuisten lasten äidille. Nyt on minun vuoroni olla aattona illassa.

Poikani ovat luonani koko joulun ja joulupäivänä on hyvin aikaa syödä ja pelailla lautapelejä. Silloin minulla on vapaapäivä. Käyn tietenkin katsomassa vanhempiani. Sisarukseni toivottavasti tulevat meille pelaamaan lautapelejä. Riitaa meillä ei koskaan juurikaan ole, vaikka saatamme hieman maistella alkoholipitoisia juomia. 

Tapaninpäivänä jo sitten taas menenkin töihin. Pojat yleensä aina jatkavat pelailua tuolloin sisarusteni kanssa.

Minulla siis on yleensä aina ihan hyvä ja onnistunut joulu. Reseptini tähän on etten ikinä touhota liikaa. Joulu tulee varmasti, vaikka et tekisi yhtään mitään sen eteen. En myöskään odota joululta mitään ihmeitä. Joulu kestää vain kolme päivää vuodessa. Päivillä ennen ja jälkeen joulun on huomattavasti enemmän vaikutusta vointiini kuin näillä kolmella peräkkäisellä pyhäpäivällä.

Jos joulu ahdistaa sinua liikaa, kannattaa siitä käydä puhumassa jo hyvissä ajoin ammattiauttajan kanssa. Hän voi pohtia kanssasi keinoja lievittää ahdistusta, jotta selviät joulupäivien yli arkeen. Tänä vuonnahan tosiaan on joulun jälkeen yksi arkipäivä ennen viikonloppua. Tosin silloinkin suurin osa ihmisistä taitaa olla lomalla. Minä kylläkin olen silloin aamuvuorossa ahertamassa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Ystävä hyvä, relaa jo vähän,

pysähdy hetkeksi vaikkapa tähän.

Jouluna turha on höösätä suotta,

sitähän kerkeää pitkin vuotta.

Teetpä sinä sitten tuota tai tätä,

joulun aika ei tulematta jätä.

Unohda siis turhat kiireet ja juoksut,

istahda nauttimaan tunnelma ja tuoksut!

http://birgitmummu.vikki.fi/Joulu/HauskatJoulurunot.htm

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Tähän täytyy vastata, että en ole itsekään ihan täysin varma, mitä syömme, koska menen tekemään joulun ruokaostokset vasta lauantaina. Syömme varmastikin sitten sellaisia ruokia, mitä on vielä silloin kaupassa jäljellä.

 

Aion ostaa peruna-, porkkana- ja lanttulaatikkoa. Vähän kinkkua, kalkkunaa ja lohta. Pojat tykkäävät nakeista ja lihapullista. Minä taas tykkään rosollista.

 

Aion tehdä raikasta vihannessalaattia. Tomaattia, kurkkua, salaattia ja ehkä jotain kevyttä juustoa lisukkeeksi.

 

Aion ostaa hedelmiä. Niillä saa makeanhimoa tyydytettyä ja minun tekee mieli hedelmiä. Voihan tietty olla, että makeanhimoni ei jouluna ole kovinkaan suuri. Toivotaan näin.

 

Aion ostaa kuitenkin karkkia, suklaata, piparia ja torttuja. Näitä voi sitten maistella sen verran kuin mieli tekee.

 

Aion ostaa yhden joululimpun. Kokemuksesta tiedän kuitenkin, että leipää ei yleensä jouluna kulu juurikaan.

 

Lisäksi aion ostaa pullollisen punaviiniä. Juon tosi harvoin alkoholia, mutta kyllä jouluna muutama lasillinen maistuu ruoan kanssa.

 

Glögia ja puuroriisiä löytyykin jo kaapista. Teen riisipuuron aina uunissa. Olen omaksunut tämän tavan mummoltani. Se tuntui minusta helpommalta kuin äidin tapa keittää puuro liedellä kattilassa. Hyvää riisipuuroa tulee kyllä kummallakin tavalla.

 

Näillä jo pärjätään jouluna hyvin. Toivottavasti näitä ruokia löytyy vielä silloin, kun menen ostoksille. Jos ei, niin sitten täytyy pärjätä niillä, mitä löytyy.

 

Jouluna mottonani on, että sillä ei ole merkitystä, mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä vaan sillä, mitä syöt uuden vuoden ja joulun välissä.

 

Oletko samaa mieltä?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat