Kirjoitukset avainsanalla Joulu

Kuvat: www.pixabay.com

Ystävä hyvä, relaa jo vähän,

pysähdy hetkeksi vaikkapa tähän.

Jouluna turha on höösätä suotta,

sitähän kerkeää pitkin vuotta.

Teetpä sinä sitten tuota tai tätä,

joulun aika ei tulematta jätä.

Unohda siis turhat kiireet ja juoksut,

istahda nauttimaan tunnelma ja tuoksut!

http://birgitmummu.vikki.fi/Joulu/HauskatJoulurunot.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Tähän täytyy vastata, että en ole itsekään ihan täysin varma, mitä syömme, koska menen tekemään joulun ruokaostokset vasta lauantaina. Syömme varmastikin sitten sellaisia ruokia, mitä on vielä silloin kaupassa jäljellä.

 

Aion ostaa peruna-, porkkana- ja lanttulaatikkoa. Vähän kinkkua, kalkkunaa ja lohta. Pojat tykkäävät nakeista ja lihapullista. Minä taas tykkään rosollista.

 

Aion tehdä raikasta vihannessalaattia. Tomaattia, kurkkua, salaattia ja ehkä jotain kevyttä juustoa lisukkeeksi.

 

Aion ostaa hedelmiä. Niillä saa makeanhimoa tyydytettyä ja minun tekee mieli hedelmiä. Voihan tietty olla, että makeanhimoni ei jouluna ole kovinkaan suuri. Toivotaan näin.

 

Aion ostaa kuitenkin karkkia, suklaata, piparia ja torttuja. Näitä voi sitten maistella sen verran kuin mieli tekee.

 

Aion ostaa yhden joululimpun. Kokemuksesta tiedän kuitenkin, että leipää ei yleensä jouluna kulu juurikaan.

 

Lisäksi aion ostaa pullollisen punaviiniä. Juon tosi harvoin alkoholia, mutta kyllä jouluna muutama lasillinen maistuu ruoan kanssa.

 

Glögia ja puuroriisiä löytyykin jo kaapista. Teen riisipuuron aina uunissa. Olen omaksunut tämän tavan mummoltani. Se tuntui minusta helpommalta kuin äidin tapa keittää puuro liedellä kattilassa. Hyvää riisipuuroa tulee kyllä kummallakin tavalla.

 

Näillä jo pärjätään jouluna hyvin. Toivottavasti näitä ruokia löytyy vielä silloin, kun menen ostoksille. Jos ei, niin sitten täytyy pärjätä niillä, mitä löytyy.

 

Jouluna mottonani on, että sillä ei ole merkitystä, mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä vaan sillä, mitä syöt uuden vuoden ja joulun välissä.

 

Oletko samaa mieltä?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Joulu on koko ajan lähempänä. Itse olen tehnyt aika vähän jouluvalmisteluja tähän mennessä. Pojille olen hankkinut pienet lahjat, jotka he itse ovat valinneet. Ajatuksena ollut, että 100 eur per poika riittää joululahjaan.

Muuten en juurikaan lahjoja ostele. Sisarusten lapsille, joita on neljä, annan todennäköisesti 20 eur lahjakortit lahjaksi. Lahjoihin kuluu siis n. 300 eur. Lahjakortit ovat siitä hyviä, että niillä voi sitten käydä vaikka alennusmyynneistä hakemassa itselleen jotain kivaa tai tarpeellista. Veljenlapset ovat ainakin tykänneet lahjakorteista. Siskonpojat ovat aika pieniä vielä eivät niin näistä korteista ehkä ymmärrä.

Kotosalla, kun joulua vietetään niin muuten rahaa kuluu lähinnä ruokaan. Ostan lähes kaiken valmiina kaupasta. Ostan vain sellaista ruokaa, mitä minä ja pojat oikeasti syödään. Laatikoita ostan valikoivasti juuri sen määrän, mikä tulee kulumaankin. Olen ajatellut, että ostan ainakin lohta, kalkkunaa ja vähän kinkkua. Vihanneksia ja hedelmiä aion myös ostaa. Haluan joulupöydän olevan kevyempi. Juomaksi voisi ostaa ehkä vähän punaviiniä. Mutta en halua joulusta ryyppyjuhlaakaan. Mielestäni se on mautonta. Arvelisin saavani 200 eur lähes koko jouluviikoksi ruokaa ja juomaa. Ei jouluviikolla loppujen lopuksi tarvitse syödä juuri yhtään enempää kuin tavallisestikaan. Vähän jotain pientä extraa on hyvä olla, kuten suklaata, piparia, joulutorttuja jne.

Kaiken kaikkiaan arvelen jouluun kuluvan n. 500 eur rahaa. Tätä rahaa minulla ei ole säästössä vaan kulutan 14.12.2018 tulevaa palkkaani, jossa on tässä kuussa vain yhden listan lisät eli saan n. 2000 eur nettona. Sillä sitten pärjäillään odotellen tammikuun tiliä.

Jouluun kuluvat rahat eivät millään lailla ahdista minua. Tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen taloustilanteeseeni veloista huolimatta. Selviän kyllä niistä, kun jatkan näin kuin nytkin.

Paljonko sinä kulutat rahaa jouluun?

 

Kommentit (2)

Lil
1/2 | 

Itselläni lähes saman ikäiset pojat kun sulla ja sama juttu eli 100e/poika.Olen työttömänä eikä meillä ole varaa viettää joulua eli en voi ostaa jouluruokia tms. ollenkaan.Vanhempi poika on joulun töissä yöhön saakka eli ei ole edes täällä.Nuorempi on kotona,mutta menemme ns.normaalilla päivällä.

Kiva lukea blogiasi,paljon on omassa elämässäni samaa kuin sinun.

SannaSR
Liittynyt27.8.2017

Kiitos palautteesta! On kiva, että blogi tuottaa iloa jollekin muullekin kuin itselleni.

Meillä ohjelmana jouluna, että käyn katsomassa vanhempiani ja pelaillaan lautapelejä sisarusteni kanssa. Tapaninpäivänä jo kohti työpaikkaaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

www.pixabay.com

Joulukuun ensimmäisenä päivänä tuntuu jo siltä, että voi alkaa odottaa joulua. Alan kuunnella joululauluja ja suunnitella joulua. Mitä tehdään? Mitä lahjaksi? Mitä syödään jne.?

Tuntuu ihmeelliseltä, että joulu on taas jo niin lähellä, vaikka juurihan se oli. Vuodet vierivät niin nopeasti. Isojen lasten kanssa joulun odotus on aivan erilaista kuin pienten, jotka olivat innoissaan kaikesta. Koko joulukuu oli yhtä jouluhulinaa.

Itselleni tärkeätä joulussa on läheiset ihmiset. Tykkään myös hiljentyä. Turhaa krääsää yritän välttää. En ole materian ystävä.

Odotan eniten joululta rauhaa ja sitä ettei ole kiire mihinkään.Tänä vuonna aion ainakin nukkua pitkään jouluaamuina. Minulla on onneksi siihen mahdollisuus. Siitä voi olla kiitollinen.

Tykkäisin, jos jouluna maa olisi täynnä valkoista lunta, mutta kyllä se joulu tulee sydämeen ilman luntakin.

Mitä sinä odotat joululta?

 

Hyvää joulunodotusta teille kaikille!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat