Kirjoitukset avainsanalla väsymys

www.pixabay.com

Tuntuu, että taas on tullut tehtyä paljon, vaikka olinkin vain kolme päivää putkeen töissä. Vuodeosastotyössä sekin alkaa jo tuntua. Varsinkin, kun tekee usein iltavuoron jälkeen aamuvuoron. Mutta, kun on niin kiva mennä vapaalta iltaan ja päästä vapaalle aamusta. On muka sitten enemmän vapaata. Vaikka vapaa-aikaa on toisinpäinkin yhtä paljon. Ergonominen työvuorosuunnittelu olisi myös ehkä pitkällä tähtäimellä järkevämpää.

Aloitin maanantaina kävelydieetin. Olen nyt siis kahtena päivänä kävellyt osan työmatkasta kerran mennen ja kerran tullen. Kävely tuntuu hyvältä ja varsinkin tänään työpäivän jälkeen tuulettuivat ajatukset juuri sopivasti kävellessä. Jaloissa tuntuu kuitenkin, että olen kävellyt enemmän. Minun onkin syytä venytellä hyvin huomenna.

Huomenna on vapaapäivä ja aion taas tehdä kaikkea palauttavaa. Ja ajattelen koko päivän, että yksikin vapaa on enemmän kuin ei yhtään.

Nyt menen ripustamaan pyykit kuivumaan. Ja sitten jo nukkumaan. Ja aamulla aion nukkua pitempään. Ihanaa, kun on vapaata!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Teen epäsäännöllistä kolmivuorotyötä sairaalassa. Tämä tarkoittaa, että samalla viikolla saattaa olla kaikkia kolmea vuoroa. Usein teen illasta aamuun vuoroa. Niin nytkin. Eilen olin iltavuorossa ja tänään aamuvuorossa. Tämän jälkeen väsyttää yleensä, mutta en kuitenkaan osaa nukkua päiväuniakaan.

Yleensä aamuvuoron jälkeen käyn kaupassa ja teen ruokaa. Saatan myös siivoilla vähän ja katselen televisiota. Mitään kovin erikoista en jaksa tehdä. Blogia jaksaa kyllä kirjoittaa, jos vaan on jokin aihe, mikä tuntuu luontevalta itselle.

Nytkin väsyttää sen verran, että taidan mennä ihan kohta nukkumaan. Äänikirja päälle ja uni tulee nopeasti. Sänky tuntuu ihanan pehmeältä samoin tyynyt. Aamulla herään virkeänä, ainakin toivon niin. Onneksi aina ei ole aamuvuoroa!

Mitä sinä jaksat tehdä työpäivän jälkeen?

 

 

 

Kommentit (2)

Anskules
1/2 | 

En jaksa tehdä paljon mitään, vähän hiimailua ja pientä sipistelyä. Tekemistä piisaa ihan kivasti ja tunnen usein pahaa oloa etten jaksa enää ryhtyä mihinkään isompaan. Kun olen ilta vuoro tai yö vuoro putkessa. Sanonkin usein että minun elämä on nyt paussilla, sitä ei vain ole niinä aikoina. Ei jaksa, ei pysty.

Jane86
2/2 | 

Teen myös epäsäännöllistä kolmivuoroa, meillä on kolme pientä lasta vielä tämän lisäksi. Elämä on aika tasapainoilua työn ja lasten kanssa. Sovita siihen aikataulu kaaokseen sitten vielä omat menot, lasten harrastuksia, kerhoja ja koulua yms yms... Ehkä tämä tästä rauhoittuu joskus. Eli siis itse aiheeseen, pakko on tehdä ennen töitä tai töiden jälkeen pakolliset siivoukset, tiskit, ruuat, pyykit. Suuremmat siivoukset ja isommat ruuanlaitot vapaapäivinä. Aina ei jaksaisi mutta pakko kun toiselta osapuolelta ei saa apuja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Väsyttää! Tyypillinen olotila illasta aamuun vuoron jälkeen. Tarkoittaa siis, että olin eilen iltavuorossa ja tänään aamuvuorossa. Vaikuttaa varmasti hurjalta sellaisesta, joka ei ole niitä joutunut tekemään. Itse olen tehnyt näitä paljon. Kun opiskelin pidettiin tärkeänä hoidon jatkuvuutta eli että sama hoitaja, joka on ollut illassa olisi heti aamulla jatkamassa työtään. Ihanteellista ajatellen potilaita. Hoitajalle tämä ei välttämättä ole niin ihanteellista.😑

Työpäivän jälkeen kotimatka sujui tavallista hitaammin. Lumentulo oli jumiuttanut liikennettä. Kävin pikaisesti hakemassa postipaketin ja kaupassa. Kotiin päästyäni söin ja kävin suihkussa. Puin päälleni suosikki kotiasuni eli yöpaidan ja legginsit sekä villasukat jalkaan. Ihanaa olla kotona!

Niinhän sitä tosiaan luulisi. Isompi poika oli selvästikin huonolla tuulella. Hän alkoi nalkuttaa minulle keittiön siivoamisesta jne. Jaksoin vielä työpäivän jälkeen olla tyynen rauhallinen enkä alkanut riidellä. Poika lietsoi itsensä näin siivoamistilaansa. Siivosi keittiötä ja oman huoneensa.😮Ja oli tämän tehtyään ihan hiljaa. Itse istuin sohvalla katsomassa tv:tä pyykkikoneen pyöriessä.

Kävin katsomassa verkkopankissa palkkalaskelmaa. Toivottavasti ei tuu mätkyt ensi vuonna. Olen tienannut vuoden aikana enemmän kuin arvelin. Millä nekin sitten maksaa!

Klo 22 menen nukkumaan. Päiväunia en osaa nukkua kuin äärimmäisen harvoin.

 

 

 

 

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat