Kirjoitukset avainsanalla hiukset

Minulta kysytään useasti, että miten saan pitkät ja paksut hiukseni pysymään niin hyväkuntoisina ja kiiltävinä kuin ne ovat tälläkin hetkellä. Arvelisin, että ravitsemustila on aika oleellinen tekijä tässäkin asiassa. Syön riittävästi ja monipuolisesti. Voin ns. paksusti ja siinä sivussa hiuksenikin voivat hyvin. Toki myös perintötekijät vaikuttavat. Molemmilla vanhemmillani on myös paksut vahvat hiukset.

Miten sitten hoidan hiuksiani? 

  1.  Pesen hiukseni päivittäin. Työvuoron jälkeen käytän aina shampoota ja hoitoainetta, mutta lomilla ja vapailla pesen hiukset pelkästään hoitoaineella. Olen huomannut hiusteni pitävän tästä. Mutta lomallakin on hyvä silti aina välillä käyttää shampoota, muuten päänahka hilsehtii liikaa. Käytän XZ hiustenhoitotuotteita. Niissä on minulle sopiva hinta-laatusuhde. Olen jäänyt takavuosilta kaipaamaan heidän värjätyille hiuksille tarkoitettua hilseshampoota.
  2.  Harjaan hiuksiani märille hiuksille tarkoitetulla harjalla, jonka ostin kampaamosta. Harjaan ne siis aina märkänä, mutta myös kuivana aamuisin tai jos olen lähdössä johonkin. Mutta en koko aikaa.
  3.  Käytän vain alimmassa kuvassa olevia hiuslenksuja. Ne eivät katkaise hiuksia. Muistaakseni niiden nimi on Invisibobble.
  4.  En käytä juuri koskaan hiustenkuivaajaa. Jos on hiustenpesun jälkeen pakko lähteä johonkin niin sitten vaan hiukset ponnarille ja menoksi. En myöskään hankaa niitä pyyhkeellä koskaan.
  5.  Kampaajalla käyn nykyään kolme kertaa vuodessa. Huonot latvat leikataan pois tuolloin. Laitan tuolloin aina myös raitoja hiuksiin, mutta en pohjaväriä, koska en halua liikaa myrkyttää itseäni. Kampaajani käyttää tuotteita, joissa on vähemmän myrkkyä kuin perinteisissä kampaamotuotteissa. Lopputuloksena on aina hyvin luonnollisen näköiset elävät hiukset. Kemikaalituoksukuorma on myös vähäisempi.

Tässä siis minun hiusteni salaisuudet. Mielestäni aika vaivatonta ja helppoa hiusten hoitamista. Vaikutteita olen saanut Curly Girlistä, jota kokeilin keväällä. En kuitenkaan kokenut menetelmää sellaisenaan itselleni mieluisaksi. Mutta kyllähän sieltä aina voi poimia ne itselle sopivat asiat ja soveltaa niitä omaan käyttöön sopivalla tavalla.

Kerro sinäkin omat vinkkisi!

Nähdään pian!

 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään tuli käytyä pitkästä aikaa kampaajalla. Viime käynnistä on ehtinyt kulua jo neljä kuukautta. Juuri tänään minulla oli hyvää aikaa käydä päivittämässä hiusten raitoja ja leikkausta, koska olen lomalla.

Varasin ajan Timma sovelluksen kautta, koska se on mielestäni helpoin tapa. Menin nyt toista kertaa Roce kampaamoon Tampereella. Hiukseni raidoitti ja leikkasi Rosa M. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja nämä minun huonot kuvani eivät ehkä anna parasta kuvaa hiusteni tämänhetkisestä upeudesta. Hiukseni pitäisi nähdä livenä. 

Maksoin extrapitkien hiusten raidoista ja leikkauksesta 130 eur. Lisäksi hiuksiini tehtiin 30 eur hoito, joka saa ne näyttämään elävämmiltä. Mielestäni ihan kohtuullinen hinta kampaamokäynnille. Nykyään, kun käyn vain kolme kertaa vuodessa kampaajalla voin ihan hyvin maksaa itselleni mieleisestä tuloksesta. Näillä hiuksilla mennään taas pitkän aikaa eteenpäin.

Nähdään pian!

 

Kommentit (6)

Äiti vaan
2/6 | 

Mulla keskipitkät hiukset ja niiden leikkaaminen ja värjääminen maksaa 80€. Olen käynyt samalla kampaajalla jo 14v. Ollaan ystävystytty ja hän on aivan ihana ihminen. Lohdutti kun menetin rakkaat appivanhempani yllättäen ja tarjoaa lapselle hiusten leikkausten jälkeen jätskin. Lapsi käynyt hänellä 1,5v alkaen eli 10v jo. Ei missään nimessä halua vaihtaa parturia. Toivottavasti ei jää vielä pitkään aikaan eläkkeelle, vaikka on jo lähellä eläkeikää. Paras kampaaja ikinä.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017

Minullakin itseasiassa oli ihana vakikampaaja. Mutta hänellä sairastelua ollut ja kyseiseen kampaamoon pitäisi aina muistaa ajoissa varata itselleen sopiva aika. Yleensä en muista ja siksi minulle sopii todella hyvin Timma sovelluksen käyttäminen.

Ohuen tukan tuska
3/6 | 

Onpas sinulla ihanan paksut hiukset. Kampaajalla on varmasti kulunut aikaa noiden laittamisessa, mut onpa tuloskin tosinätti.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tykkään hiuksistani. Minulla on yli olkapään ulottuvat paksut hyväkuntoiset hiukset. Minulla on mennyt reilu vuosi aikaa kasvattaa ne tämän pituisiksi. Olen harventanut kampaajalla käymistä. Tänään kävin ja viimeksi syyskuussa.

Tänään hiuksistani lyhennettiin vain vähän. Sen verran, että saa huonot latvat pois. Niitä leikataan myös aina hieman kerroksittain. Näin on tehty jo 20 v. Kerroksittain leikatut näyttävät mielestäni paremmilta. Ja minulla on mistä leikata. On keveämpi olo. 

Hiuksiini laitetaan joka kampaajakäynnillä raitoja. En halua pohjaväriä. Raidat elävöittävät kauniisti hiuksiani. Tänään halusin suklaansävyistä raitaa. Koska hiukseni näyttivät niin vaalean kulahtaneilta, kun istuin kampaamon tuoliin.

Pesen hiukset joka päivä. Ihan jo työni takia olen tottunut pesemään hiukseni aina jokaisen työvuoron jälkeen samalla kun käyn suihkussa. En voi edes yövuoron jälkeen mennä nukkumaan pesemättä ensin itseäni.

Käytin pitkään xz hilseshampoota värjätyille hiuksille. Sitä ei enää myydä missään. Olen siis käyttänyt viime aikoina vähän mitä sattuu markettituotetta.

Tämän shampoon ( Back to the roots: exfoliating shampoo ) sain Bette Boxin pitkäaikaisena tilaajana lahjaksi. Se rauhoittaa hilseilevää päänahkaa. Olen huomannut sen auttavan.

Ostin tänään heräteostoksena kampaamosta ammattilaiskäyttöön tarkoitetun hiusharjan. Kampaaja käytti sitä hiuksiini ja se tuntui olevan hyvä. Ja olihan sillä sitten ihana harjata kotona hiuksiaan.

Pidän hiuksiani useimmiten kiinni. Töissä esim. pitää olla hiukset kiinni hygieniasyistä. Olen käyttänyt useamman vuoden ajan näitä hiuslenkkejä. Ne ovat hiuksille parhaita. Eivät esim. katkaise hiuksia. Vain parasta hiuksilleni.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat