Kirjoitukset avainsanalla onni

www.pixabay.com

Tällä hetkellä on ihanan onnellinen olo. Mies nukkuu ja minä kirjoitan tätä postausta. On hyvä olo, kun saadaan olla yhdessä ilman keskeytyksiä ja kiirettä. Voisi sanoa, että täällä on rakkautta.

Olen silti onnellinen arkielämässäkin. Sielläkin on rakkautta, mutta erilaista. Läheisistä välittämistä, kotona ja töissä. Kukapa tekisi sairaanhoitajan töitä ellei yhtään välittäisi toisista ihmisistä. Ei se palkka ole tärkein vaan että saa tehdä työtä, johon on saanut kutsun jo nuorena.

En nyt kuitenkaan tarkoita, että en tarvitse lisää rahaa. Mutta välitän toisista ja haluan työolot myös kuntoon. Lisää työkavereita saa tulla, jos heitä vain jostain löytyy.

Oletko sinä onnellinen?

Nähdään!

Rakkaudella, Sanna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
www.pixabay.com

Itselläni on ylipainoa. Ihan liikaa. Yleensä en ehdi / jaksa tätä asiaa pohtia. Mutta aina aika ajoin alan pohtia, että olisiko elämäni jotenkin vielä parempaa, jos olisin edes vähän kevyempi. Sitten alan muistella niitä useita omia laihdutuskertojani. Jostain syystä päädyn aina siihen tulokseen, että olen ihan tyytyväinen näin. Mutta paino saa pudota, jos on pudotakseen pienillä arjen syömis-ja liikuntatottumuksilla.

Laihduttaa en enää ala. Onhan laihduttaminen ihan vanhanaikaista ja viittaa mielestäni siihen, että laihdut jonkun sairauden seurauksena. Sairauden vuoksi laihtumisessa taas ei ole mitään hienoa vaan se on erittäin surullista. Sitä en toivo kenellekään.

Elämäni aikana olen kokeillut monenlaisia keinoja painonpudotukseen. Lukioiässä paino putosi vähemmällä ruoalla ja enemmällä liikunnalla. Kilot kuitenkin tulivat takaisin, kun olin parisuhteessa ja sain ensimmäisen lapsen. Toisen raskauden aikana paino putosi hyvin, koska noudatin diabeetikon ruokavaliota tunnollisesti. Minua motivoi se, että en halunnut synnyttää alateitse liian isoa vauvaa. Kilot tulivat kuitenkin takaisin, koska en enää synnytyksen jälkeen välittänyt, mitä söin.

Muutaman vuoden päästä tästä olin kyllästynyt itseeni. Halusin muutosta ja liityin painonvartijoihin. Kävin kokouksissa ja laskin pisteitä tunnollisesti. Paino putosikin runsaasti 9 kk:n aikana. Mutta sitten tapahtui romahdus. En enää jaksanut. Olin ihan uuvuksissa. En käynyt enää ryhmässä. Paino alkoi hiljalleen nousta jälleen.

Sitten kuluikin pidempi aika, etten tehnyt juuri mitään painonpudotukseni eteen. Elin vain ja olin. Kunnes aloin käydä kuntosalilla. Ruokavaliomuutoksella ja käymällä salilla paino putosi 10 kg vuodessa. Tämä ei minulle riittänyt kuitenkaan vaan liityin kuntosalilla Xtravaganza ryhmään. Paino putosikin hyvin. En kuitenkaan onneksi käyttänyt niitä ateriankorvikkeita juurikaan. Olivat aika kalliita ja ilmeisesti eivät kovinkaan terveellisiä. Ryhmä loppui yhtäkkiä ja paino alkoi jälleen nousta. Tämän painonpudotuksen aikana minulla alkoi olla sydämen lisälyöntejä ja aloin käyttää beetasalpaajaa.

Joitakin vuosia sitten ostin Fitfarmilta Simple ruokavalion ja sen jatkon. 12 vkon aikana paino ei kovinkaan paljoa laskenut, mutta kiinteydyin ja näytin mielestäni paljon paremmalta. Taisin voidakin ihan hyvin. Tämän jälkeen labroissani havaittiin, että sokerinsietokykyni on heikentymässä.

Nyt olen ollut monta vuotta yrittämättä sen kummemmin pudottaa painoa. Yritän liikkua edes jonkin verran ja syödä terveellisesti. Minulla ei vielä ole perussairauksia. Tiedän sairastuvani vielä aikuisiän diabetekseen. Mutta uskon pärjääni sairauden kanssa ruokavaliolla niinkuin raskausaikana.

Laihtuminen ei ole koskaan tuonut minulle onnea. Olen ollut paljon onnellisempi pulleana. Kevyempi olo ja parempi ulkonäkö eivät tee ihmistä onnelliseksi. Onnellinen on se, joka ei yritä olla mitään muuta kuin jo on.

Tuon diabeteksen takia kuitenkin ajattelen, että olisi parempi alkaa tehdä jotain painolleen. En kyllä yhtään edes tiedä, paljonko painan tällä hetkellä. Ja lihaksia en halua todellakaan menettää. Enkä saada esim. eteisvärinää. Enkä halua menettää jäljellä olevaa mielenterveyttänikään.

Olisiko teillä minulle suositella jotain hyvää painonhallintaohjelmaa? Otan mielelläni vastaan vinkkejä. Etenkin muita kuin, että syö vähemmän ja liiku enemmän. Voit myös kertoa, onko laihdutus tuonut sinulle onnen vai päinvastoin?

Kommentit (2)

Inka
1/2 | 

Koska kyselit vinkkiä niin minulla olisi yksi todella helppo: aloita Finelin ilmainen ruokapäiväkirja. Sitä kautta huomaat nopeasti mitkä ruuat ovat ravitsemuksellisesti parhaita ja saat hyvin tietoa päivittäisistä hiilari-, rasva ja proteiinimääristä.  Lisäksi hivenaineet ja vitamiinimäärät ovat helposti saatavilla.

Finelissä on laajat valikot eti ruokia joten se on erittäin helppokäyttöinen ja ennenkaikkea ilmainen. Kannattaa kokeilla.

PIRKKO
2/2 | 

MITÄHÄN JOS VAIN YRITTÄISIT KETO DIEETTIÄ. KATSO NETISTÄ , KATSO TED TAI OSTA ANTTI HEIKKILÄN KIRJA.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kuvat: www.pixabay.com

Näin on ajatellut Carmen Sylva ( 1843-1916 ).

Onni ei siis ole sitä, että aurinko aina paistaa. 

Onni löytyy useimmiten arjesta. Oman arjen järjestely koostuu pienistä jokapäiväisistä asioista, joista muodostuu toimiva kokonaisuus.

Itse nautin auringonpaisteesta, mutta se ei riitä pelkästään tuomaan onnea.

Onnea on saada asua rauhassa, käydä töissä, harrastaa, tavata ystäviä jne.

Mitkä asiat tuottavat sinulle onnea?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tällä hetkellä koen olevani ihan onnellinen. Minulla on kivat lapset,  jotka ovat sen verran isoja, että minulla on vihdoin sitä omaa aikaakin. Olen saanut pitää vanhempani vielä. Tosin sekään ei ole ollut itsestään selvää. Isäni oli viime keväänä hyvin lähellä kuolemaa. Onneksi hän selvisi.❤ Isä on vielä aivan liian nuori kuolemaan.

Miesystäväni on oikein hyvä mies minulle. Hän on huolehtivainen, hellä ja välittää minusta. Ja minä tietenkin välitän hänestä. Meillä on kivaa yhdessä. Mutta yhteen muuttamisella jne. ei ole kiirettä. Näin on hyvä.❤

Teen siistiä sisätyötä. Minulla on ihan kivoja työkavereita, jotka auttavat kyllä, kun tarvitsen apua vaikeissa tilanteissa. Ja tottakai minä autan heitä. Välitän kyllä heidänkin hyvinvoinnistaan.❤ Vaikka olenkin usein tympeä ja tyly. Se kuuluu minun asemaani.

Minulla on muutamia ihan hyviä kavereita, joiden kanssa on kiva viestitellä ja viettää välillä aikaa. Olen tuntenut heidät pitkään. ❤

Terveydentilani on tällä hetkellä hyvä. Painoa voisi olla vähemmän. Mutta en kärsi kivuista enkä esim. jatkuvasta ahdistuksesta ja masennuksesta. Yritän pitää itsestäni huolta. ❤

Rahaa ei ole liikaa, mutta pärjään kyllä. Ostin tänään itselleni ja pojille Veikkauksen joulukalenterit. Jos vaikka jollain meistä tärppäisi. 💶💶

Minä olen suhteellisen hiljainen puhumaan omista asioistani. En koe tarpeelliseksi jatkuvasti hehkuttaa omaa onneani. Puhun myös negatiivisista asioista. Niitähän meillä kaikilla on. Harvalla meistä on täydellinen elämä.

Elämään kuuluu sekä onnea että surua. Jos elämä olisi pelkkää onnea ei välttämättä osaisi arvostaa niitä hyviä asioita.

Vaistoni sanoo minulle, että minun kannattaa jatkaa elämääni juuri tällä tavalla kuin nyt elän. Kaikki eivät ehkä tapaani arvosta, mutta kaikkia ei voi miellyttää. Pääasia, että itse viihdyn elämässäni.❤

Elämällä on varmastikin vielä paljon hyvää tarjottavana minulle. Toivon ainakin niin.😊

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat