www.pixabay.com

Luin tänään Helsingin Sanomista Marjo Valtavaaran kirjoittaman artikkelin Miksi miesinsinööri tienaa vuodessa 14 000 euroa enemmän kuin saman koulutustason sairaanhoitajanainen? Päätinkin sitten tämän artikkelin innoittamana alkaa pohtia itselleni tärkeätä ja ajankohtaista aihetta eli sairaanhoitajien palkankorotuksia täällä blogissani.

Tällä hetkellä pinnalla ovat siis sairaanhoitajien palkankorotukset. Toiveena olisi saada aikaiseksi tuntuvat palkankorotukset. Itsekin toivon, että palkkani nousisi sen verran ettei tarvitsisi aina niin tarkkaan miettiä kuluttamistaan. Eniten kuitenkin haluan eroon Kiky tunneista ja lomarahojen leikkaamisesta. Koen, että ne ovat olleet vain meidän pienipalkkaisten hoitajien kiusaamista. Meiltä on ollut helppo ottaa pois, koska olemme kilttejä ja teemme kutsumustyötä. 

Vaikka parempi palkka onkin minulle ihan tervetullut en silti usko, että hoitajien pako hoitotyöstä loppuu siihen, että palkkoja nostetaan. Luulen, että suurin osa alanvaihtajista on sellaisia, jotka eivät vain ole syystä tai toisesta enää jaksaneet olla hoitajia. Hoitajiin kohdistuvat vaatimukset kun ovat kaikin puolin nousseet minun työurani aikana. Työmäärä on lisääntynyt jatkuvasti ja usein voi käydä niin ettei ehdi edes taukoja pitää työvuoron aikana.

Näin käy helposti esim. nuorille ja kokemattomille hoitajille, jotka eivät osaa tarpeeksi rajata itseään ja potilaita. Jatkuva uupumus varmasti ajaa hektiseen työhön tottumattoman pohtimaan, että voisiko jollain muulla alalla olla paremmat työolot.  Ja jos vielä sattuu olemaan niin, että on taloudellisesti mahdollista olla enää jatkamatta hoitotyössä niin uupunut varmastikin irtisanoutuu itselleen liian raskaasta työstä.

Minun mielestäni siis pitäisi palkankorotuksen lisäksi kiinnittää huomiota myös meidän hoitajien työolosuhteisiin. Hoitajamitoitus on yhtä tärkeä asia kuin palkankorotukset. Kunnolliset hoitajamitoitukset tekisivät hoitajien työstä inhimillisempää ja auttaisivat meitä kaikkia jaksamaan hoitotyössä aina eläkeikään asti.

Mtä mieltä sinä olet?

 

Kommentit (2)

Pakuaija
3/2 | 

Itselläni särähti korvaan tuo, ettei tarvitse miettiä omaa kulutustaan aina niin tarkkaan :o. Minusta meidän kaikkien pitää miettiä omaa kulutustamme tarkkaan, oli palkka mikä hyvänsä. Oma mieheni tienaa rutkasti enemmän kuin minä ja elää hyvin vaatimattomasti, vaikka hänen ei kulutustaan tarvitsisi miettiä. Nykypäivänä, kun on kaikenlaista ongelmaa, niin on todella harmillista, että palkkaa halutaan vaan siksi, että voidaan kuluttaa mielettömiä määriä ilman harkintaa.

Minusta hoitajien palkka on nyt ihan hyvä ja riittävä eikä se palkankorotus tosiaankaan poista työn vaativuustasoa tai mitään muutakaan.

Meidän pitäisi vaatia lisää hoitajia palkattavaksi, jotta työtaakka jakaantuu. Jos palkkoja nostetaan, niin pystytäänkö työvoimaa palkkaamaan tarpeeksi.

Olen aika pitkälti kanssadi samoilla linjoilla.

Elämän keskivaiheilla
Liittynyt27.8.2017
4/2 | 

En ehkä sitten osannut ilmaista tuota kuluttamista oikein. Lähinnä tarkoitan, että ei tarvisi koko ajan laskea, että riittääkö rahat. Kuluttamiseni sinänsä on verrattain maltillista.

Voihan niitä hoitajia vaatia lisää, mutta mistä niitä saadaan, kun ei taida työttömiä hoitajia olla. En ainakaan tunne ketään.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat