Surffaillessani netissä törmäsin tähän rahkakakkureseptiin. Olen leiponut aika vähän ikääni ja äitivuosiini verrattuna. Ja kakut ei oikein ole olleet minun erikoisalaani. Tämä resepti oli kuitenkin liian houkutteleva. Oli pakko kokeilla. Ei siitä ihan samannäköinen tullut, mutta tosi hyvänmakuinen. Pojatkin tykkäsivät. Kardemumma maistui aivan ihanalle raikkaitten ananaksien joukossa. Ja se ihana rahkatäyte oli jotain aivan ihanaa. Suosittelen!

Tässä resepti, joka löytyy Soppa365:n sivuilta!

Gluteenittomassa moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.

Annoksia: 12 palaa

Valmistusaika: 40 min + hyytyminen 4 t

Vaikeustaso: Kohtalainen

Rahka-ananaskakku: Ainekset

Taikina:

2 kananmunaa

1/2 dl sokeria

3/4 dl perunajauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

1/2 ananasta

1 tl kardemummaa

6 liivatelehteä

200 g tuorejuustoa

250 g maitorahkaa (0,3 %)

2 dl maustamatonta jogurttia (7 %)

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/2 sitruunan mehu

Päälle: kuivattuja ananasrenkaita

Työvaiheet:

Pingota leivinpaperi noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.

Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuori ananas, poista kannat ja puolita. Lohko toinen puoli neljään osaan ja poista keskellä oleva puumainen osa pois. Lohko palat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kulhoon ja ripottele päälle kardemummaa.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan hetkeksi.

Lisää kulhoon tuorejuusto, rahka, jogurtti ja sokerit. Sekoita ainekset tasaiseksi.

Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada seos rahkamassaan.

Levitä ananaspalat rengasvuokaan kakkupohjan päälle. Kaada päälle rahkamassa. Peitä kakkuvuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki! Kuivatut ananasrenkaat ovat helppo koriste kakulle. Leikkaa toinen puoli ananaksesta ohuiksi renkaiksi. Kuivata renkaat 50-asteisessa uunissa uuniritilällä. Laita uuniluukun väliin kauha, jotta kosteus pääsee pois uunista. Kuivattaminen vie noin 8 tuntia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Blogiarkisto

2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat