www.pixabay.com

Tähän aikaan vuodesta on taas ajankohtaista pohtia, että ottaako influenssarokotuksen vai ei? Minä otin rokotteen perjantaina työpaikalla ennen kuin lähdin viikonloppuvapaalle. Innokas nuori kollegani pisti sen minulle. Ei sattunut yhtään, mutta aine kirveli vähän niin kuin aina. 

Käsi ei ole ollut kipeä, mutta kun miesystävä hellitteli minua viikonlopun aikana niin pyysin välttämään pistokohtaa, koska se on hieman kosketusarka. Mitään muita oireita ei ole ollut. Jätin tarkoituksella kaikki rankat jutut tekemättä viikonloppuna. On ollut treffiviikonloppu niin olen lähinnä syönyt ja löhöillyt.

Otin influenssarokotteen, koska sen sai helposti töissä ja se ei maksanut minulle mitään. Haluan suojata potilaita saamasta minulta influenssatartuntaa. Pelkään myös, että itse saan influenssan ja joudun sitten olemaan pitkään sairaana ja saan inhottavia ja pelottavia sydämen lisälyöntejä. Voihan influenssan jälkiseuraamuksiin jopa kuolla, jos on huono tuuri.

Täysin varmaahan ei ole, että rokote oikeasti suojaa, mutta sitähän ei voi tietää etukäteen. Täytyy aina toivoa parasta, että rokote tehoaa.

En ole ikinä pelännyt saavani rokotteista haittavaikutuksia. Uskon, että haittavaikutuksia ei tule, kun ottaa rokotteen aina silloin, kun on terveenä. Flunssaisena en uskaltaisi ottaa rokotetta. Olin aina lastenikin rokottamisen suhteen tarkkana, että eivät olleet yhtään kipeitä rokotteen saadessaan. Molemmat pojat ovat saaneet kaikki suositellut rokotusohjelman mukaiset rokotteet. Myös ns. sikapiikin. Kummallakaan ei ole narkolepsiaa.

Minun mielestäni hoitajien kuuluu ottaa influenssarokote joka vuosi. Se on pieni juttu perusterveelle hoitajalle, mutta suuri asia huonokuntoisille potilaille.

Muutenkin kansallisen rokotusohjelman laiminlyöminen on mielestäni törkeää vastuuttomuutta. Minun mielestäni niistä vanhemmista pitäisi kaikista tehdä lastensuojeluilmoitus, jotka eivät anna rokottaa lapsiaan. He ovat todella suuri uhka koko tälle meidän yhteiskunnallemme. 

Aiotko ottaa influenssarokotteen? Mitä mieltä muuten olet rokotteista?

Kommentit (1)

Vierailija
2/1 | 

En taida. En kuulu riskiryhmään. Siitä tulisi kulujakin.

Kansallisen rokotusohjelman kannalla olen toki.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat