www.pixabay.com

Haluan tällä kertaa kirjoittaa positiivisen kirjoituksen omasta taloustilanteestani. Aina voisi olla paremminkin tietysti. Palkka voisi olla parempi ja velkaa voisi olla vähemmän. Ja ihanteellista olisi, jos säästössä olisi mukava summa rahaa. Moni meistä varmastikin ajattelee näin.

Mutta kun alkaa suhteuttaa omaa tilannettaan siihen, mikä on muiden naisten tilanne n. ylipäätään niin sitä huomaakin, että on ihan tavallinen, keskitasoinen rahankäyttäjä. Suosittelen lukemaan Me Naisten nro 39 artikkelin Hillot purkista s.24-28. Artikkelissa kerrotaan Me Naisten rahankäyttökyselyn tuloksia.

Minä olen tilanteessa, jossa rahasta on kehdannut puhua. Kehtaan puhua, koska en ole vähävarainen, mutta en myöskään tienaa niin paljoa, että häpeäisin hyvätuloisuuttani. Ei siis ole mitään ihmeellistä siinä, että minä kirjoittelen rahasta. Kirjoitan, koska voin. 

Yksinhuoltajuus on heikentänyt minun rahatilannettani, mutta enää en ole yksinhuoltaja. Isompi poika on jo vahvasti aikuinen ja tulee omillaan toimeen. Kuopuksen lukio on loppusuoralla ja hänkin on jo täysi-ikäinen. Vuoden päästä hän joko opiskelee tai on armeijassa. 

Töitä olen tottunut tekemään vaikka joka päivä. Työkunnossakaan ei ole mitään vikaa. Aikuisten lasten äidillä on hyvin aikaa tienata. Työstä olen kiitollinen ja olen valmis panostamaan siihen parhaan suorituskykyni jatkossakin. Kun menen töihin niin annan työlle aina 100 % työpanokseni. 

Olen kiitollinen myös siitä, että olen saanut asua tässä halvassa vuokra-asunnossa. Asunto ei ole luxusasunto, mutta tästä on hyvät kulkuyhteydet ja talo on sopivasti luonnon helmassa. Onneksi en ole ostanut itselleni esim. vanhaa kerrostaloasuntoa, josta olisi ollut ihan hirveästi muitakin kuluja kuin asuntolainan lyhennys. 

Olen kiitollinen, että olen voinut kulutusluottojen avulla elää parempaa elämää. Tottakai pyrin koko ajan minimoimaan kulutusta ja lyhentämään kulutusluottovelkoja. Tavoitteena olla 60 vuotiaana velaton. Mutta kenelläpä ei olisi yhtään velkaa. En ole mitenkään poikkeava tässä asiassa.

Tämän kaiken lisäksi olen kiitollinen vielä siitäkin, että minulla on pieni summa rahaa säästössä järkevästi sijoitettuna. Salkulla on varainhoitaja. Mitään ihmeitä en tästä kuitenkaan odota saavani. Mutta olenpa ainakin sitten joskus säästänyt hyvin. Enkä edes tiedä mitä näillä rahoilla sitten joskus teen. Mutta tarvitseeko. Ehkä nautin vain siitä, että minulla on edes vähän rahaa.

Kiitollinen olen myös, että voin joka viikko sijoittaa pienen summan veikkauksen peleihin. Ehkä minua vielä joskus onnistaa. Pienemmätkin voitot kelpaa. Saisi edes sen verran, että voisi kuitata velat pois voitolla.

Minä elän näin. Sinä voit minun puolestani elää ihan miten itse haluat.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Elämän keskivaiheilla blogissa pohditaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mitkä liittyvät omaan elämääni. Olen tällä hetkellä elämän muutosvaiheessa, jossa lapset eivät enää ole pieniä, vaan molemmat jo opiskelijoita, joista toinen ei asu enää kotona. Haluan elää laadukasta ja monipuolista aikuisen naisen elämää. Tule seuraamaan elämääni. <3

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
Toukokuu
Huhtikuu

Kategoriat