Lemmikkieläimen hankintaa tulee aina harkita huolella, ajan kanssa ja tehdä päätös järkiperustein. Usein lemmikkiin sitoutuminen on pitkäaikainen, varsinkin jos kyse on kilpikonnasta, joka saattaa elää jopa sata vuotiaaksi.

Olimme kyllä keskustelleet jossain vaiheessa kilpikonnan hankkimisesta ja hieman tutkineetkin asiaa, mutta silti päätös syntyi yllättäin ja nopeasti. 

Olen kyseenalaistanut Facebook kirppareiden eläinten myynti-ilmoitukset, mutta tällä kertaa kyse ei ollut myymisestä, vaan  ilmoituksesta, jossa haettiin 7 vuotiaalle reunuskilpikonnalle uutta kotia juurikin omistajan ikääntymisen/huolenpito-ongelmien vuoksi.  Päätös piti tehdä nopeasti. Niin Facebookissa toimitaan. Pikaiset yhteydet puolison kanssa ja sitten vastaus ilmoitukseen, KYLLÄ, haluamme ryhtyä huolehtimaan tästä kreikan kilpikonnasta. Meillä on mielenkiintoa, jaksamista ja toivottavasti myös tilaa ( tämä tärkeä seikka vähän jäi kyllä tunteiden alle) uudelle tulokkaalle. Jos itse olisin tässä tilanteessa , en kylläkään toimisi vastausjärjestyksessä, vaan pyrkisin löytämään lemmikilleni parhaan mahdollsen uuden kodin, mutta silti olimme ensimmäiset, jotka ilmoittauduimme huolehtimaan Herbertistä. 

Jo seuraavalle päivälle sovittiin tapaaminen ja viimeinen päätöksen tekohetki. Tämän lyhyen kohtaamisen päätteeksi kannoimme Herbertin ja hänen tarvikkeensa kyytiin, kohti uutta kotia. Mieheni oli rakentanut hänelle jo valmiiksi väliaikaisen laatikon, jossa hän voisi aloittaa kotiutumisen ennen isomman ja viihtyisämmän terraarion valmistumista. Kilpikonnat vaativat suhteellsen ison tilan, Konnamme on 1,5 kiloinen ja kilvenpituus on noin 30 senttiä. Hänen terraarionsa tulee näin olle olla liki 2m2. 

Väliaikaiskotina toiminut laatikko oli sekin sisustettu viihtyisäksi

Kookas terraario saatiin upotettua tyylikkäästi sisutukseen ja nyt Herbertin puuhia on mukava seurailla

Kilpikonna on yllättävän sosiaalinen ja hauska kaveri. Hän ei todellakaan ole tyytynyt vain seurailtavaksi vaan haluaa seuraa! Edellisessä kodissaan hänen "kotinsa" oli askeettinen aidattu tila lattialla, mutta vastaavasti hän sai päivällä kävellä vapaasti asunnossa pitkiäkin aikoja. Meillä se ei ole täysin mahdollista, koska se ei olisi koirapoikien vuoksi turvallista. Koirat ovat pikku hiljaa onneksi  tottuneet Herberttiin ja nykyisin hän pääsee myös lattialle kävelemään eikä koirat kiinnitä häneen juurikaan huomioita. Toki on viisasta myös huomioida hetki, jolloin koirat ovat unilla tai muuten vaan laiskoja niin kilpikonna saa tepastella ja tutkia paikkoja kaikessa rauhassa. Kannattaa aina olla kuitenkin  tarkkana - olen huomannut, että se on kiinnostunut roskista, pehmoleluista ja kaikesta karvaisesta :) 

Kesällä lämpimillä ilmoilla Herbert pääsi myös takapihalle tepastelemaan. Myös pihalla kilpikonnaa kannattaa vahtia koko ajan - se on yllättävän nopea jaloistaan!

Kilpikonnan ruokinnassa kannatta olla tarkkana! Se ei vaadi kallista gourmeeta, mutta on tärkeää tutustua oman konnan oikeaan ruokavalioon. Herbertin suurta herkkua ovat mm. apilan, ratamon ja voikukan lehdet. Myös tuoretta koivunlehteä hän tykkää rouskuttaa. Kesäkaudella kaiken ravinnon voi kerätä pihalta! Näin talven kynnyksellä olen ostanut jääsalaattia, kurkkua, kesäkurpitsaa, persiljaa.. kaikenlaista vihreää. Myös hedelmää kuten mandariinia tai vesimeloonia voi antaa silloin tällöin pieniä määriä herkuksi. 

Herbert on ollut meillä nyt noin kolme kuukautta ja yllättänyt iloisesti ! Mikäli mietit kilpikonnan hankkimista mieti tarkkaan oletko valmis sitoutumaan siihen jopa loppu elämäksesi ja onko sinulla tarjota hänelle riittävästi elintilaa!

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ajatuksia elämästä, ajanhallinnasta, elämänmuutoksesta, matkailusta sekä koiramaisesta arjestani. Välillä juttua myös mm. polkujuoksuun ja sen oheisharjoitteisiin sekä muuhun kuntoiluun ja hyvinvointiin.   Unelmia - ei vain haaveltavaksi vaan ajatuksella - One Life - make your Dreams come true <3

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat