Oletko sinä joskus aloittanut uuden harrastuksen suurella innolla; perehtynyt aiheeseen, hankkinut kenties uusia välineitä, vaatteita ja tarvikkeita. Touhunnut innokaasti muutaman kuukauden ja sitten pikku hiljaa, salakavalasti huomaat ettet olekaan enää löytänyt aikaa uudelle harrastuksellesi tai joku muu tekijä on tullut tiellesi. Pysähdypä hetkeksi ihan miettimään. Oliko se syy oikeasti kiire, joka sai sinut lopettamaan tai vähentämään uutta asiaa elämässäsi? Oliko uusi harrastus sen pienen hetken henkireikä ja innostuksen aihe, vai nauttisitko siitä edelleen? Mikä ihan oikeasti estää sinua aloittamasta uudelleen? 

Minä olen impulsiivinen ja innostunut helposti ja nopeasti uusista asioista. Välillä vauhti on mahtavaa :D Onneksi olen itsekin tunnistanut jo tämän piirteeni ja oppinut hillitsemään itseäni. Maailmassa on niin paljon kaikkea mielenkiintoista; haluasin lukea romaaneja, osallistua ehkä jopa lukupiiriinkin, tutkia kiinnostavia asioita kuten toisen maailmansodan historiaa, rakentaa palapelejä, kunnostaa puutarhaa,kirjoittaa kirjan, oppia paremmaksi person traineriksi, perehtyä syvemmin ihmisen anatomiaan ja fysiologiaan. Opiskella joogaa, rullaluistella, meloa, käydä kuntosalilla, juosta metsässä, ulkoilla koirien kanssa, viettää laatuaikaa perheeni kanssa, matkustella... listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.. Niin ja haluan myös kirjoittaa blogia. Aloitin tämän viime syksynä mahdottomassa elämäntilanteessa aloitellessani liikunnan ammattitutkintoja ja personal trainer opintoja. Kiire oli se minunkin syyni ensin vähentää kirjoittamista kertaan viikossa, sitten kerran kahteen viikkoon. Pian huomasin että "minähän en ole kirjoittanut tässä kuussa vielä kertaakaan" Tänään en edes viitsinyt katsoa koska edellinen kirjoitukseni oli julkaistu. 

Kyllä, myönnän on ollut kiire ja väsymys, mutta ennen kaikkea syynä kirjoittamisen vähenemiselle oli  huomion jakautuminen muille asioille. Se kirjoittamisen ensi huuma meni ja huomasin että aloittaminen alkoi olla hankalaa. Suorituspaineita. Aloin liikaa miettiä kirjoitanko riittävän taitavasti, riittävän hauskasti ja houkuttelevasti. Ei jokainen kirjoitus voi olla huippusuoritus tai entistä vieläkin koukuttavampi ja kiinnostavampi. Aivan kuten jokainen maalaus tai  urheilusuoritus ei voi olla entistä parempi ei jokainen blogikirjoitustaan voi kerätä enemmän ja enemmän lukijoita. Olen kilpailuhenkinen ja aloin kytätä lukijamääriä. Harmistuin kun joku kirjoitus keräsikin vähemmän lukijoita kuin edellinen. Hölmöä, pyydän anteeksi. Mietin voiko tätä edes kirjoittaa, mutta sellaisia me ihmiset monesti olemme. Tunnistitko sinä tästä yhtään itseäsi? Ajankäyttö. Kyllä harrastukset vievät aikaa ja sitä syytämme usein kun luovumme jostakin rakkaastakin harrastuksesta, mutta nyt tarkoitankin tällä sitä ennakkomielikuvaa jonka luomme tulevasta tilanteesta. Tai niin minä tein. "Olispa kiva kirjoittaa vaikka edes lyhyt blogikirjoitus..hmm.. niin mutta viimeksikin siihen kului 2 ½ tuntia.. en taida kehdata kun ei se sitten kuitenkaan ole niin nopeaa ja kellonkin on aika paljon ja ja ..PELKKIÄ SELITYKSIÄ! Jos sinulla säilyy se sama palo kuin alussa harrastukseesi, oli se sitten kirjoittaminen, posliinin maalaus tai jokin urheiluharrastus - löydät sille varmasti aikaa!

Drömmare, haaveilija  on palannut - tänään teen sen lyhyesti ja alle tunnissa, jotta pääsen jälleen vauhtiin ! Ensi kerralla voisin kertoa sinulle mistä ihmeestä keksin blogilleni nimen Drömhus 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Alkuviikosta: Ajatuksia elämästä, ajanhallinnasta, elämänmuutoksesta, matkailusta sekä koiramaisesta arjestani. Viikon toisessa kirjoituksessa perehdytään  polkujuoksuun ja sen oheisharjoitteisiin sekä muuhun kuntoiluun ja hyvinvointiin.   Unelmia - ei vain haaveltavaksi vaan ajatuksella - One Life - make your Dreams come true <3

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat