Kirjoitukset avainsanalla #haavet #loma #väsymys #omaaaikaa #rauhalinna #olavinlinna

Päivien pimentyessä huomaan olevani lähes jatkuvasti väsynyt. Vaikka nukun öisin saman määrän tai jopa enemmän kuin kesäisin huomaan olevani väsyneempi aamuisin. Mieleni kaipaa aurinkoa ja valoa. 

Tänään jouduin suorastaan noloon tilanteeseen töissä; touhuttuani jo pitkän päivän havahduin iltapäivällä siihen, että haukottelin asiakkaan läsnäollessa. Hetkellinen pysähtyminen paikoilleen sai minut uneliaaksi. Kotona jo useampi ilta on mennyt lepäillen ja voimia keräten kohti seuraavaa työpäivää. Sama ilmiö on varmasti monella muullakin, harmaa, pimeä päivä saa olon väsyneeksi. Niinpä ajattelin piristää itseäni tänään ja istahdin tähän koneelle katselemaan aurinkoisia kuvia Kreikasta. Ne toimivat aina!

On mukava rentoutua selaamaan kesän lämpimiä muistoja, kuvitella se lämmin ilma ja tuoksut iholla. Antaa ajatukselle tilaa ja muistella tilanteita joissa kuvat on otettu. Jalostaa ajatuksia edelleen ja miettiä niitä ihmisiä joita kohtasi - minkälainen mahtoi olla päivä tänään Agios Isidoroksen pikku kylässä, Rodoksen vuoristossa, tai Zankythoksen maaseudulla 

Toinen tapa on suunnitella tulevaa, ehkäpä Kos ensi kesänä?  Tai entäpä jos leikittelisi ajatuksella, että matkustaisikin vaikkapa Kuubaan? Menisimmekö suurkaupungin sykkeeseen Havannaan vai lomakaupunki Varaderoon? Vai miten olisi yhdistelmäloma? Mitähän nähtävää Kuubassa olisi? Minkälaista ruokaa, entäpä ihmiset? En ole menossa Kuubaan minulla ei ole siihen ehkä koskaan mahdollisuutta, mutta en anna sen olla haaveideni ja ajatusleikkieni esteenä. Oloni on jo huomattavasti pirteämpi :) 

Palaan muistoissan, viime kesään. Minulla oli lomaa vain vaivainen viikko ja sen vietimme Rodoksella, joten kotona lomailu jäi viikonloppuihin. Sään ja mieheni työvuorojen salliessa teimme pieniä kotiseuturetkiä. Ehkä mieleenpainuvin pikku retki tehtiin Rauhalinnaan joka sijaitsee kotikylälläni Lehtiniemessä,  vajaan 10 kilometrin päässä nykyisestä kodistamme. Käymme toki Lehtiniemessä säännöllisesti isääni tervehtimässä, mutta Rauhalinnan alueella emme olleet koskan käyneet yhdessä! Minulle tuo paikka oli tietysti ollut itsestään selvyys ja en ehkä senkään vuoksi ole ymmärtänyt sitä miehelleni koskaan esitellä. Kerron jossain tulevassa kirjoituksessa muistoja ja vähän historiaa tuosta upeasta pitsilinnasta

Toinen mukava muisto viime kesältä nousee mieleeni, kun kävimme Enonkoskella, sekin vajaan puolentunnin ajomatkan päässä kotoamme katsomassa upeita hiekkaveistoksia! Alueelle oli vapaa pääsy joten reissu maksoi bensat ja jäätelöt kylän kaupalta :) 

Keventääkseni tulevan talven ja tämän syksyn arkista rutistusta ehdotin miehelleni että keksisimme joka kuukausi jonkun mukavan pienen retken tai tekemisen. Syyskussa aloitimme lupaavasti ja kävimmekin Valamossa, Heinävedellä. Aivan täysin, emme ole onnistuneet tuota suunnitelmaa toteuttamaan, mutta sanoisin silti, että olemme osanneet hakea voimaa arjen pienistä iloista. Lokakuussa meillä ei ollut yhtään yhteistä retkeä, mutta myös pitkän tauon jälkeen reipas kahden tunnin ulkoilulenkki yhdessä koirapoikein kanssa tuntui arjenluksukselle!

Olen myös kirjannut ylös haaveita omalle to do listalleni: Porvoo (en voi käsittää etten ole koskaan käynyt!), Suomenlinna, Ainola, Rooma, Kos, Kreeta, Trans Siberian junamatka ja Mongolia. Ja sitten paluu maanpinnalle: haluan ehdottomasti jossain vaiheessa tutustua uuteen upeaan Järvisydämen Kylpylään Rantasalmella sekä vierailla ensi kesänä muutaman vuoden tauon jälkeen Johanna Oraksen taidekartanossa Punkaharjulla!

Voimia sinulle lukijani tähän pimeään vuoden aikaan! Haaveile, hulluttele & tee arjesta luksusta pienillä jutuilla - osaa nähdä mitä kaikkea onkaan aivan lähelläsi! 

Minun työmatkallani on mm. tälläinen ihan joka päivä - välillä on mukava ihan pysähtyä ihastelemaan ja ihmettelemään miten ihmeessä tämä on rakennettu 1400-luvulla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Alkuviikosta: Ajatuksia elämästä, ajanhallinnasta, elämänmuutoksesta, matkailusta sekä koiramaisesta arjestani. Viikon toisessa kirjoituksessa perehdytään  polkujuoksuun ja sen oheisharjoitteisiin sekä muuhun kuntoiluun ja hyvinvointiin.   Unelmia - ei vain haaveltavaksi vaan ajatuksella - One Life - make your Dreams come true <3

Blogiarkisto

Kategoriat