2016 oli elämäni kannalta hyvin merkittävä vuosi. Aloitin vuoden suuntaamalla vaihto-opintojen pariin Itävaltaan Wieniin, joka osoittautui yhdeksi elämäni parhaista päätöksistä. Äitini lähdettyä mukaani auttamaan poikani hoidossa, aika kaupungissa lähensi suhdettamme. Suunnittelemmekin tulevia matkojamme entistä suuremmalla mielenkiinnolla ja hän on osoittanut kiinnostusta lähteä mukaani uusiinkin koitoksiin. Vaihto-opiskeluni aikana näin ihania paikkoja, sain unohtumattomia kokemuksia ja solmin uusia ihmissuhteita, jotka muuttivat elämäni suuntaa. Myös vahva tuntemus siitä, että voin todella tehdä mitä vain itse haluan vahvistui ja jäi elämään vahvana ja elinvoimaisena. 

Tämän elämää mullistavan vuoden jälkeen tuntuukin suoraan sanottuna aika ihanalta suunnitella tulevaa vuotta ja asettaa sille tavoitteita. Toiveideni konkretisoitumiseksi myös itselleni, päätin jakaa ne myös teidän kanssanne. 

1. Valmistuminen kandidaatiksi

Opintoni ovat venyneet pitkälti äidiksi tuloni takia. Olin raskaana ensimmäisen vuoden, toisen vuoden kuljin koulussa vauvan kanssa ja kolmantena vuotena karkasin lukukaudeksi vaihtoon Itävaltaan. Vaikka opintopisteitä on kertynyt kohtuullisesti kaikesta tästä huolimatta, on todellinen kandin työn kirjoittaminen vielä aivan vaiheessa. Tuleva kevät tuleekin olemaan työntäyteinen kahlatessani läpi lähdekirjallisuutta, jota itseasiassa on jo kertynyt kirjahyllyyn odottamaan. Asetankin tämän ensisijaiseksi urakakseni tulevana vuotena siten, että itse työ olisi valmis jo tänä keväänä ja paperit saatuna yliopistolta tulevana syksynä.

2. Matkustaminen

Euroopan keskellä asumisen(ja helpon ympäriinsä matkustelun) jälkeen peräpohjolan kaupunkiin jääminen tuntuu oudolta ja jopa ahdistavalta. Koenkin tärkeäksi virkistää mieltäni ajoittaisella lentämisellä muihin maihin. Koska myös moni ystäväni asuu ulkomailla, koen heidän luonaan vierailemisen olevan kotona surkuttelua parempi vaihtoehto. Matkustelun aion tehdä mahdolliseksi laskemalla menoni tarkemmin, luopumalla kaikesta itselleni ylimääräisestä tavarasta ja pyrkimällä tekemään töitä aikataulujen sallimissa rajoissa. Äitini on lupautunut auttamaan tarvittaessa poikani hoidossa, mutta myös perheloma porukalla olisi mukavaa toteuttaa jossakin vaiheessa tulevaa vuotta. 

3. Itseni rakastaminen ja hyväksyntä

Suomalaisessa kulttuurissa itsensä rakastaminen ja siitä puhuminen voidaan kokea itsekkäänä toimintana. Omasta mielestäni se on kuitenkin keskeinen tavoite elämänlaadun ja hyvinvoinnin kannalta. Vihasin ennen kehoani, mutta nykyisin haluan rakastaa jokaista kurviani sellaisena kuin ne ovat. Viha omaa kehoa kohtaan lisäsi myös kateuttani ja taipumustani arvostella muita, jonka koin hyvin ahdistavaksi ajattelumuodoksi. Päästettyäni irti itseinhosta ja opittuani näkemään että olen kaunis juuri tällaisena kuin olen, olen kyennyt tekemään myös haluamiani asioita paremmin kuin ennen. Tärkeämpää on voida hyvin, kuin vihata itseään jokaisen suusta alas laitetun herkkupalan ja puntarilla ihannepainon ylittävän kilon takia. Kehoani aion hoitaa tänä vuonna säännöllisen liikunnan tehostamisella ja syömällä säännöllisesti hyvin ravitsevaa ruokaa (sallien myös satunnaiset herkut sopivana ajankohtana).

 

Mielestäni nämä kolme tavoitetta kokoavat toiveeni tulevalle vuodelle paremmin kuin hyvin. Päätavoite on kuitenkin nauttia elämästä ja jakaa hetkiä rakkaiden ihmisten kanssa. Hyvää uutta vuotta siis jokaiselle blogiini eksyneelle! Oletko itse asettanut tavoitteita tulevalle vuodelle?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Unelmat on tehty saavutettaviksi. Näin uskallan sanoa, sillä olen jo toteuttanut monta päämäärääni.

Olen täysipäiväinen opiskelija, pienen pojan yksinhuoltajaäiti, itseään ajoittain toteuttava taiteilijasielu sekä matkustamisesta ja elämästä nauttiva 27 -vuotias nainen. Nuorempana arkailin haaveitteni toteuttamista, mutta varsinkin tultuani äidiksi olen alkanut tavoitella unelmiani entistä enemmän. Blogini on tarina kokemuksistani ja haaveitteni toteuttamisesta, sillä monta päämäärää on edelleen saavutettavissa.

Tavoistani ja tottumuksistani johtuen, käsittelen myös erinäisiä aihepiirejä kuten luonnonkosmetiikkaa, matkustamista ja kodin sisustamista.

Instagram