Kirjoitukset avainsanalla parisuhteet

Blogia kirjoittaa jopa kansainvälistä huomiota saanut Irina Holmberg, joka auttaa työkseen naisia menestymään uuden elämänkumppanin löytämisessä.

Vaikka pettäminen ei ole yleisesti ottaen mikään hieno tai ihailtava teko, niin on täysin normaalia että sitä tapahtuu. Toisin kuin välillä luullaan, pettäminen parisuhteessa ei aina aiheudu mistään varsinaisesta syystä, vaan teko on hyvinkin usein spontaani ja harkitsematon.

Pettäminen ei ole myöskään mikään uusia asia, vaan sitä on tapahtunut juuri niin kauan kuin me ihmiset olemme tällä maapallolla eläneet. Viime vuosina pettämisestä on tosin tullut hieman paremmin  hyväksyttävä teko, jonka takia myös erilaiset pettämissivustot kuten Victoria Milan, ovat yleistyneet paljon.

Koska pettäminen kiinnostaa itseäni erityisesti tieteellisestä näkökulmasta, niin ajattelin listata tähän muutamia siihen liittyviä asioita, jotka eivät ole useimpien tiedossa.

Pettämiseen ei ole tieteellistä määritelmää

Mitä on pettäminen? Siinä onkin hyvä kysymys, johon on yhtä monta vastausta kuin on vastaajia. Pettämiseen ei nimittäin ole mitään tarkkaa määritelmää. Joka tapauksessa, suurin osa erilaisista kyselyistä ja gallupeista ovat näyttäneet, että suuteleminen on useimmille se pettämisen raja. Yhtälailla joku voi nähdä pettämiseksi liian intiimin halauksen tai jopa tietynlaisen keskustelun.

Koska pettämiseen ei ole mitään kunnollista määritelmää, niin onkin ensisijaisen tärkeää, että ymmärrätte kumppanisi kanssa toisianne. Mielestäni pettämistä on turha yrittää estää millään sen tarkemmilla “pelisäännöillä”, vaan se raja pitää kummankin tuntea.

Miehet tunnistavat pettäjän paremmin kuin naiset

Tilastojen puolesta, miehet tunnistavat pettävän kumppanin paremmin kuin naiset. Syy tähän löytyy mitä todennäköisimmin meidän ihmisten DNA:sta. Uroksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on aina ollut oman jälkikasvun varmistaminen, johon tietysti kuuluu myös se, että oma kumppani ei saa lasta jonkun muun kanssa. Ajatus - “Miten voin varmistua, että tämä lapsi on minun” - on siis koodattu melko syvälle miesten perimään. Myös miesten mustasukkaisuus perustuu pitkälti tähän samaan asiaan.

Naiset pettävät herkemmin ovulaation aikana

Naisille pettäminen ei ole välttämättä yhtään niin paljon tuurista kiinni kuin ehkä olet luullut.

Ovulaatio on tiedostamatta usein mielenkiintoista aikaa naisen elämässä. Silloin nainen on hedelmällinen, tuntee itsensä seksikkäämmäksi ja hän saattaa esimerkiksi pukeutua rohkeammin kuin muina aikoina. Evoluution näkökulmasta tämä käy myös täysin järkeen. Ovulaation aikaan naisella on parhaat mahdollisuudet lisääntyä ja alitajuisesti se on myös jokaisen naisen päämäärä. Mutta eikö tämän vaiston pitäisi sammua parisuhteessa?

Ei tietenkään - meidän ihmisten luontaiset vaistot eivät sammu sormia napsauttamalla eikä liioin myöskään vihkisormuksen avulla, vaan niitä vastaan on kamppailtava enemmän tai vähemmän jatkuvasti.

Useimmat miehet eivät tarvitse varsinaista syytä pettämiseen

Useiden kliinikoiden mukaan, jotka auttavat työkseen pariskuntia pääsemään syrjähyppyjen yli, miehen uskottomuudelle ei läheskään aina ole mitään varsinaista syytä. Miehen kohdalla syrjähyppy tai salasuhde ei automaattisesti tarkoita tyytymättömyyttä omaan avioliittoon, vaan hän saattaa olla hyvinkin tyytyväinen ja rakastunut omaan kumppaniinsa. Naisten kohdalla syrjähypyn taustalla taas on usein jokin oikea syy.

Miesten pettämistä kuvaili hyvin muun muassa psykologi Dr. Joyce Hamilton Berry, joka vapaasti käännettynä menisi suunnilleen näin:

“Vertailisin miesten uskottomuutta keittiöönsä kävelemään ihmiseen, joka löytää suklaakakun pöydältä. Se näyttää hyvältä, se tuoksuu hyvältä. Hänellä ei välttämättä ole nälkä, mutta päättää syödä kakun siitä huolimatta.

Toisin sanoen, miesten pettämiseen ei välttämättä ole mitään muuta syytä kuin se, että hän näkee viettelevän naisen, joka osoittaa kiinnostusta takaisin.”

Joyce kuitenkin muistuttaa, että tämä tämä on yleistys ja ei tietenkään sovi kaikkiin miehiin. Perusajatuksena se kuvaa kuitenkin hyvin eroja miesten ja naisten kohdalla.

Joka seitsemäs pettää ensimmäisen avioliittovuoden aikana

Viimeinen fakta jota et ehkä tiennyt on se, että pettäminen parisuhteessa on oikeastaan melko yleistä. Vuonna 2005 tehty kattava tutkimus osoitti, että vasta naimisiin menneistä ihmisistä voi pettää pahimmillaan joka lähes joka viides. Tutkimuksen mukaan on 18% todennäköisyys, että naiset pettävät parisuhteen alkuvaiheessa ja miehillä vastaava luku on 12%.

Jos koit tämän artikkelin mielenkiintoiseksi, niin suosittelen lukaisemaan myös edellisen kirjoitukseni iäkkäämpien naisen deittailusta.

Onko sinulla kokemuksia pettämisestä tai petetyksi tulemisesta? Kommentoi, jaa, tykkää tai vihaa. Kuulisin mieluusti sinun ajatuksiasi uskottomuudesta.

Kommentit (0)

Blogia kirjoittaa jopa kansainvälistä huomiota saanut Irina Holmberg, joka auttaa työkseen naisia menestymään uuden elämänkumppanin löytämisessä.

Vuosien saatossa olen työskennellyt tuhansien naisten kanssa, jotka etsivät aktiivisesti uutta elämänkumppania. Yleensä heti ensimmäinen tehtäväni on psyykata asiakkaani pääkoppa kuntoon, sillä usein suurimmat esteet uuden kumppanin löytämiseen ovat sieltä.

Koska erilaiset toistuvat ongelmat ovat tulleet vuosien varrella hyvin tutuksi, niin ajattelin avata niitä hieman tässä kirjoituksessa.

 

Virhe #1: Deittailet edelleen samoin kuin parikymppisenä

Kun olit parikymppinen, niin katselit ainoastaan komeiden ja lihaksikkaiden miesten perään. Tämä oli (ja on edelleen) vahvasti koodattuna DNA-systeemiisi luolamiesajoilta, jolloin naisen oli käytännössä välttämätöntä löytää vahva ja geneettisesti hyvä mies, jotta jälkikasvun suojeleminen onnistuu.

Kun mittarissa on yli 50 ikävuotta, niin et todennäköisesti ole enää lisääntymässä. Siitä huolimatta, kun käyt ulkona erilaisista tapahtumissa, niin minkälaisiin miehiin katseesi takertuu? Komeisiin ja lihaksikkaisiin tietysti. Jutun juonena on se, että ulkonäkö ja suuret lihakset eivät ole enää sitä, mitä todella tarvitset nykyisessä elämänvaiheessa (tai välttämättä ikinä ennenkään). Miksi asia sitten on näin? Sen takia, että todellisuudessa tarvitset kumppanin, joka on aina siellä sinua varten ja valmiina tukemaan niin elämän nousukausina kuin myös heikkoina hetkinä.

Tulevaisuudessa, kun etsit sopivaa elämänkumppania, niin kiinnitä huomiota ensisijaisesti henkilön luonteeseen ja tarkista jaatteko samoja arvoja. Samankaltaiset arvot ja huumorintaju ovat kuin teholiima, joka pitää uuden parisuhteesi kasassa.

 

Virhe #2: Uskot pessimistisiä ystäviä

Mikään ei kaada unelmiasi tehokkaammin kuin negatiivisen ajatusmaailman omaavat ystävät. Parhaita tässä ovat erityisesti naiset, jotka ajattelevat, että hyviä miehiä ei ole enää olemassa (tai ainakaan deittipalveluissa).

Heidän asenteensa voivat toimia suurena esteenä sille, että löytäisit uuden elämänkumppanin. Jaa miksikö? Siksi, että negatiiviset ajatukset ovat kuin virus, joka tarttuu kosketuksesta. Jos kuuntelet näitä ajatuksia päivästä toiseen, niin helposti alat uskomaan niitä itsekin.

Jos haluat löytää uuden kumppanin, niin kannattaa ensisijaisesti suosia sellaisten ystävien seuraa, jotka omaavat positiivisen elämänasenteen ja osaavat nauttia elämästään. Jotta löydät unelmiesi miehen, niin ihan ensimmäisenä SINUN täytyy uskoa siihen, että se on mahdollista. Ja mahdollista se onkin. Etenkin Suomessa, parhaat deittisivut yli 50-vuotiaille ovat oiva paikka elämänkumppanin löytämiseen ja niitä kannattaakin harkita. Muun muassa 50Plusmatch ja E-kontakti ovat kasvattaneet melko suuren käyttäjäkunnan.

Muista se, että kukaan ei ole synnynnäinen deittailija, vaan ne taidot on opeteltava. Älä siis masennu jos viettytaitosi ovat ruostuneet vuosien varrella vaan lähde ennakkoluulottomasti kokeilemaan.

 

Virhe #3: Etsit “aitoa” rakkautta, etkä elämänkumppania

Rakastuminen ja ihastuminen on aina mahtavaa ja mikään ei voita sitä tunnetta, kun perhoset lentelee mahassa ja tiedät kuuluvasi yhteen kumppanisi kanssa. Tämän tunteen sinulle aiheuttaa hormoni nimeltä Oksitosiini, jonka takia et pysty ajattelemaan täysin selkeästi ja tunnet vahvaa vetoa kumppaniisi.

Rakkaus on mahtava asia, mutta kun ruusunpunaiset lasit lopulta lähtevät pois päästä (joka tapahtuu aina), niin tärkeämpää lopulta on se, kuinka pärjäätte yhteisessä päivittäisessä elämässä. Jos ette tule yhdessä toimeen ilman hormoneista johtuvaa “humalaa”, niin parisuhde ei tule pysymään kasassa sen pidempään.

Kun etsit uutta kumppania, niin yritä pitää edellä mainittu asia mielessä. Pyri selvittämään treffikumppanisi “ominaisuuksia” myös pinnan alta ja mieti, kuinka pärjäätte yhdessä myös vaikeina aikoina.

Tärkein oppi on se, että kaikenikäiset ihmiset voivat löytää seuraa ja rakastua uudelleen. Jos sinulla on ystäväpiirissä jatkuvasti negatiivisesti ajattelevia ihmisiä, niin vältä heidän seuraansa ja suosi ystäviä, jotka osaavat nauttia elämästään.

Kokeile ennakkoluulottomasti seuranhakua eri paikoista, kuten pikatreffeilta, deittisivustoilta, tapahtumista ja niin edelleen. Muista, että sinä olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet ja SINULLE löytyy se oikea tuolta jostakin!

Kommentit (1)