Kirjoitukset avainsanalla avioero

Blogia kirjoittaa jopa kansainvälistä huomiota saanut Irina Holmberg, joka auttaa työkseen naisia menestymään uuden elämänkumppanin löytämisessä. Irinan vinkkejä voit lukea myös deittipalvelut.com -sivustolla.

Ero pitkän parisuhteen tai avioliiton jälkeen on yksi vaikeimmista, stressaavimmista ja kivuliaimmista kokemuksista, mitä ihminen joutuu elämänsä aikana käymään läpi. Aivan kuten lähiomaisen kuolema, myös ero voi tuntua syvällä sydämessä. Sen vaikutukset voivat olla hyvinkin suuret.

Eron seurauksena päivittäinen elämä muuttuu usein suuresti ja jopa ystäväpiiriä voi joutua vaihtamaan tai valikoimaan uudelleen. Jos parisuhteen aikana on saatu yhteisiä lapsia, niin myös tapaamisjärjestelyt ja muut asiat voivat tehdä eron jälkeisestä ajasta hyvinkin rankkaa psyykkisesti. Kaikesta huolimatta elämän on jatkuttava.

Olittepa sitten olleet yhdessä muutamia kuukausia tai jopa kymmeniä vuosia, niin jossakin vaiheessa uusi suhde eron jälkeen alkaa jälleen tuntumaan mahdolliselta asialta. Vaikka henkilö itse olisikin toipunut erosta, niin deittailun uudelleen aloittaminen tai uuden suhteen löytäminen voi olla hankalaa, jos et ole joutunut miettimään näitä asioita pitkiin aikoihin.

Kuinka kauan eron jälkeen kannattaa odottaa ennen uuteen parisuhteeseen hyppäämistä?

Et todennäköisesti ole järjestämässä nettideittejä itsellesi vielä samana iltana kun eroprosessi on saatu päätökseen. Riippuen siitä, kuinka uuvuttavaa eroaika on ollut henkisesti ja psyykkisesti, voi mennä useitakin kuukausia ennen kuin tunnet olevasi valmis tapaamaan uusia ihmisiä. On myös täysin hyväksyttävää ottaa itselleen aikaa eron jälkeen, niin paljon kuin sitä tarvitsee, mutta samalla erosta toipuminen ja ylitsepääseminen on yhtälailla tärkeää.

Ei ole oikeastaan olemassa mitään yleispätevää ohjetta siihen, kuinka kauan eron jälkeen kannattaa odotella ja se vaihtelee paljon tapauskohtaisesti. Osa ihmisistä toipuu huomattavasti nopeammin kuin toiset.

Itse pidän kaikista tärkeimpänä asiana omaa henkistä kasvua. Eron jälkeen olisi tärkeää ottaa pieni “aikalisä” ja oppia puolin sekä toisin tehdyistä virheistä. Oppimisen kautta löydät todennäköisesti myös sopivan seuralaisen ja voitte yhdessä rakentaa parisuhteen vakaalle pohjalle.

Näistä asioista tiedät olevasi valmis uuteen suhteeseen

Vaikka usein eron jälkeen tekisi mieli heti päästä takaisin jaloilleen ja kokeilla uutta suhdetta, niin on tärkeää ottaa itselle hieman aikaa. Kukaan ei halua tapailla sellaista naista tai miestä, joka purskahtaa spontaanisti itkuun ensitreffeillä tai puhuu pelkästään ex-kumppanistaan. Kun olet valmis uuteen parisuhteeseen, niin huomaat sekä ajatustesi että odotustesi muuttuneen. Enää ei ole kyse jonkin “ongelman” korjaamisesta tai ex-miehen unohtamisesta, vaan siitä, että haluat olla aidosti onnellinen ja löytää tasapainoisen parisuhteen. Tähän keräsin muutamia esimerkkejä, joista voit tunnistaa olevasi valmis.

Haluat jälleen nauttia asioista

Erotessa on hyvin tyypillistä, että ihminen menettää hetkellisesti mielenkiinnon sellaisin asioihin, joista on ennen saanut nautintoa. Joissakin tapauksissa sureminen voi mennä jopa masennuksen puolelle pitkäksi aikaa. Kun uusi suhde tai ihmisten tapaaminen alkaa ylipäätänsä kiinnostamaan eron jälkeen, niin olet pääsemässä yli ex-miehestäsi.

Olet käynyt läpi surun eri vaiheet

Kun olet valmis uuteen parisuhteeseen, niin et enää näe itseäsi marttyyrin asemassa. Vaikka edellinen suhteesi olisi loppunut pettämisen tai valheiden takia, niin et enää koe olevasi se, joka hävisi kaikista eniten. Nyt olet valmis kohtaamaan uusia ihmisiä avoimin mielin.

Et enää pelkää

Siinä vaiheessa, kun et enää pelkää ihastua uudelleen, olet täysin valmis uuteen suhteeseen. Eron jälkeen kaikki saattoi tuntua mahdottomalta luottaa uudelleen. Olipa vanha parisuhteesi sitten kuinka pitkä tahansa, niin aika parantaa haavat.

Jos erosta ylipääseminen tuntuu mahdottoman vaikealta, niin siihen kannattaa myös hakea apua. Apua saat usein ystäviltä, mutta siihen voi auttaa myös terapeutin tapaaminen tai palvelut kuten Apuaeroon.fi.

Alkuun pääseminen on usein vaikeinta

Uusi suhde eron jälkeen ei ala sattumalta, vaan sen eteen on tehtävä työtä. Joskus deittailuelämän aloittaminen voi olla todella haastavaa, kun vanha parisuhde on ollut pitkä. Treffeille lähteminen esimerkiksi 15 vuoden avioliiton jälkeen ei tunnu luonnolliselta.

Itse kannustan usein erosta toipuvia asiakkaitani kokeilemaan nettideittailua, sillä sen aloittaminen on helppoa ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin turvallisessa ympäristössä. Vaikka keskustelu ei sujuisi, niin et joudu heti keksimään tekosyitä, joiden varjolla pääset poistumaan paikalta. Deittipalveluista muun muassa NextLove on suunniteltu nimenomaan eronneille ja yksinhuoltajille. Palvelun kautta voit tavata sellaisia henkilöitä, jotka ovat kaltaiseesi tapaan toipumassa erosta. Usein keskustelu on helpompaa ja tuntuu luonnollisemmalta, kun ymmärrätte toistenne lähtökohdat.

Toisaalta voit tavata ihmisiä myös muualla. Aloita uusia harrastuksia, joita olet aina halunnut kokeilla, matkustele ja käy paikoissa, joissa et ole ennen käynyt. Sillä ei oikeastaan ole merkitystä missä ihmisiä tapaat, vaan sillä mikä tuntuu luonnolliselta.

 

Kommentit (0)