Kirjoitukset avainsanalla deittailu

Blogia kirjoittaa jopa kansainvälistä huomiota saanut Irina Holmberg, joka auttaa työkseen naisia menestymään uuden elämänkumppanin löytämisessä. Irinan vinkkejä voit lukea myös deittipalvelut.com -sivustolla.

Ero pitkän parisuhteen tai avioliiton jälkeen on yksi vaikeimmista, stressaavimmista ja kivuliaimmista kokemuksista, mitä ihminen joutuu elämänsä aikana käymään läpi. Aivan kuten lähiomaisen kuolema, myös ero voi tuntua syvällä sydämessä. Sen vaikutukset voivat olla hyvinkin suuret.

Eron seurauksena päivittäinen elämä muuttuu usein suuresti ja jopa ystäväpiiriä voi joutua vaihtamaan tai valikoimaan uudelleen. Jos parisuhteen aikana on saatu yhteisiä lapsia, niin myös tapaamisjärjestelyt ja muut asiat voivat tehdä eron jälkeisestä ajasta hyvinkin rankkaa psyykkisesti. Kaikesta huolimatta elämän on jatkuttava.

Olittepa sitten olleet yhdessä muutamia kuukausia tai jopa kymmeniä vuosia, niin jossakin vaiheessa uusi suhde eron jälkeen alkaa jälleen tuntumaan mahdolliselta asialta. Vaikka henkilö itse olisikin toipunut erosta, niin deittailun uudelleen aloittaminen tai uuden suhteen löytäminen voi olla hankalaa, jos et ole joutunut miettimään näitä asioita pitkiin aikoihin.

Kuinka kauan eron jälkeen kannattaa odottaa ennen uuteen parisuhteeseen hyppäämistä?

Et todennäköisesti ole järjestämässä nettideittejä itsellesi vielä samana iltana kun eroprosessi on saatu päätökseen. Riippuen siitä, kuinka uuvuttavaa eroaika on ollut henkisesti ja psyykkisesti, voi mennä useitakin kuukausia ennen kuin tunnet olevasi valmis tapaamaan uusia ihmisiä. On myös täysin hyväksyttävää ottaa itselleen aikaa eron jälkeen, niin paljon kuin sitä tarvitsee, mutta samalla erosta toipuminen ja ylitsepääseminen on yhtälailla tärkeää.

Ei ole oikeastaan olemassa mitään yleispätevää ohjetta siihen, kuinka kauan eron jälkeen kannattaa odotella ja se vaihtelee paljon tapauskohtaisesti. Osa ihmisistä toipuu huomattavasti nopeammin kuin toiset.

Itse pidän kaikista tärkeimpänä asiana omaa henkistä kasvua. Eron jälkeen olisi tärkeää ottaa pieni “aikalisä” ja oppia puolin sekä toisin tehdyistä virheistä. Oppimisen kautta löydät todennäköisesti myös sopivan seuralaisen ja voitte yhdessä rakentaa parisuhteen vakaalle pohjalle.

Näistä asioista tiedät olevasi valmis uuteen suhteeseen

Vaikka usein eron jälkeen tekisi mieli heti päästä takaisin jaloilleen ja kokeilla uutta suhdetta, niin on tärkeää ottaa itselle hieman aikaa. Kukaan ei halua tapailla sellaista naista tai miestä, joka purskahtaa spontaanisti itkuun ensitreffeillä tai puhuu pelkästään ex-kumppanistaan. Kun olet valmis uuteen parisuhteeseen, niin huomaat sekä ajatustesi että odotustesi muuttuneen. Enää ei ole kyse jonkin “ongelman” korjaamisesta tai ex-miehen unohtamisesta, vaan siitä, että haluat olla aidosti onnellinen ja löytää tasapainoisen parisuhteen. Tähän keräsin muutamia esimerkkejä, joista voit tunnistaa olevasi valmis.

Haluat jälleen nauttia asioista

Erotessa on hyvin tyypillistä, että ihminen menettää hetkellisesti mielenkiinnon sellaisin asioihin, joista on ennen saanut nautintoa. Joissakin tapauksissa sureminen voi mennä jopa masennuksen puolelle pitkäksi aikaa. Kun uusi suhde tai ihmisten tapaaminen alkaa ylipäätänsä kiinnostamaan eron jälkeen, niin olet pääsemässä yli ex-miehestäsi.

Olet käynyt läpi surun eri vaiheet

Kun olet valmis uuteen parisuhteeseen, niin et enää näe itseäsi marttyyrin asemassa. Vaikka edellinen suhteesi olisi loppunut pettämisen tai valheiden takia, niin et enää koe olevasi se, joka hävisi kaikista eniten. Nyt olet valmis kohtaamaan uusia ihmisiä avoimin mielin.

Et enää pelkää

Siinä vaiheessa, kun et enää pelkää ihastua uudelleen, olet täysin valmis uuteen suhteeseen. Eron jälkeen kaikki saattoi tuntua mahdottomalta luottaa uudelleen. Olipa vanha parisuhteesi sitten kuinka pitkä tahansa, niin aika parantaa haavat.

Jos erosta ylipääseminen tuntuu mahdottoman vaikealta, niin siihen kannattaa myös hakea apua. Apua saat usein ystäviltä, mutta siihen voi auttaa myös terapeutin tapaaminen tai palvelut kuten Apuaeroon.fi.

Alkuun pääseminen on usein vaikeinta

Uusi suhde eron jälkeen ei ala sattumalta, vaan sen eteen on tehtävä työtä. Joskus deittailuelämän aloittaminen voi olla todella haastavaa, kun vanha parisuhde on ollut pitkä. Treffeille lähteminen esimerkiksi 15 vuoden avioliiton jälkeen ei tunnu luonnolliselta.

Itse kannustan usein erosta toipuvia asiakkaitani kokeilemaan nettideittailua, sillä sen aloittaminen on helppoa ja pääset tutustumaan uusiin ihmisiin turvallisessa ympäristössä. Vaikka keskustelu ei sujuisi, niin et joudu heti keksimään tekosyitä, joiden varjolla pääset poistumaan paikalta. Deittipalveluista muun muassa NextLove on suunniteltu nimenomaan eronneille ja yksinhuoltajille. Palvelun kautta voit tavata sellaisia henkilöitä, jotka ovat kaltaiseesi tapaan toipumassa erosta. Usein keskustelu on helpompaa ja tuntuu luonnollisemmalta, kun ymmärrätte toistenne lähtökohdat.

Toisaalta voit tavata ihmisiä myös muualla. Aloita uusia harrastuksia, joita olet aina halunnut kokeilla, matkustele ja käy paikoissa, joissa et ole ennen käynyt. Sillä ei oikeastaan ole merkitystä missä ihmisiä tapaat, vaan sillä mikä tuntuu luonnolliselta.

 

Kommentit (0)

Blogia kirjoittaa jopa kansainvälistä huomiota saanut Irina Holmberg, joka auttaa työkseen naisia menestymään uuden elämänkumppanin löytämisessä.

Vuosien saatossa olen työskennellyt tuhansien naisten kanssa, jotka etsivät aktiivisesti uutta elämänkumppania. Yleensä heti ensimmäinen tehtäväni on psyykata asiakkaani pääkoppa kuntoon, sillä usein suurimmat esteet uuden kumppanin löytämiseen ovat sieltä.

Koska erilaiset toistuvat ongelmat ovat tulleet vuosien varrella hyvin tutuksi, niin ajattelin avata niitä hieman tässä kirjoituksessa.

 

Virhe #1: Deittailet edelleen samoin kuin parikymppisenä

Kun olit parikymppinen, niin katselit ainoastaan komeiden ja lihaksikkaiden miesten perään. Tämä oli (ja on edelleen) vahvasti koodattuna DNA-systeemiisi luolamiesajoilta, jolloin naisen oli käytännössä välttämätöntä löytää vahva ja geneettisesti hyvä mies, jotta jälkikasvun suojeleminen onnistuu.

Kun mittarissa on yli 50 ikävuotta, niin et todennäköisesti ole enää lisääntymässä. Siitä huolimatta, kun käyt ulkona erilaisista tapahtumissa, niin minkälaisiin miehiin katseesi takertuu? Komeisiin ja lihaksikkaisiin tietysti. Jutun juonena on se, että ulkonäkö ja suuret lihakset eivät ole enää sitä, mitä todella tarvitset nykyisessä elämänvaiheessa (tai välttämättä ikinä ennenkään). Miksi asia sitten on näin? Sen takia, että todellisuudessa tarvitset kumppanin, joka on aina siellä sinua varten ja valmiina tukemaan niin elämän nousukausina kuin myös heikkoina hetkinä.

Tulevaisuudessa, kun etsit sopivaa elämänkumppania, niin kiinnitä huomiota ensisijaisesti henkilön luonteeseen ja tarkista jaatteko samoja arvoja. Samankaltaiset arvot ja huumorintaju ovat kuin teholiima, joka pitää uuden parisuhteesi kasassa.

 

Virhe #2: Uskot pessimistisiä ystäviä

Mikään ei kaada unelmiasi tehokkaammin kuin negatiivisen ajatusmaailman omaavat ystävät. Parhaita tässä ovat erityisesti naiset, jotka ajattelevat, että hyviä miehiä ei ole enää olemassa (tai ainakaan deittipalveluissa).

Heidän asenteensa voivat toimia suurena esteenä sille, että löytäisit uuden elämänkumppanin. Jaa miksikö? Siksi, että negatiiviset ajatukset ovat kuin virus, joka tarttuu kosketuksesta. Jos kuuntelet näitä ajatuksia päivästä toiseen, niin helposti alat uskomaan niitä itsekin.

Jos haluat löytää uuden kumppanin, niin kannattaa ensisijaisesti suosia sellaisten ystävien seuraa, jotka omaavat positiivisen elämänasenteen ja osaavat nauttia elämästään. Jotta löydät unelmiesi miehen, niin ihan ensimmäisenä SINUN täytyy uskoa siihen, että se on mahdollista. Ja mahdollista se onkin. Etenkin Suomessa, parhaat deittisivut yli 50-vuotiaille ovat oiva paikka elämänkumppanin löytämiseen ja niitä kannattaakin harkita. Muun muassa 50Plusmatch ja E-kontakti ovat kasvattaneet melko suuren käyttäjäkunnan.

Muista se, että kukaan ei ole synnynnäinen deittailija, vaan ne taidot on opeteltava. Älä siis masennu jos viettytaitosi ovat ruostuneet vuosien varrella vaan lähde ennakkoluulottomasti kokeilemaan.

 

Virhe #3: Etsit “aitoa” rakkautta, etkä elämänkumppania

Rakastuminen ja ihastuminen on aina mahtavaa ja mikään ei voita sitä tunnetta, kun perhoset lentelee mahassa ja tiedät kuuluvasi yhteen kumppanisi kanssa. Tämän tunteen sinulle aiheuttaa hormoni nimeltä Oksitosiini, jonka takia et pysty ajattelemaan täysin selkeästi ja tunnet vahvaa vetoa kumppaniisi.

Rakkaus on mahtava asia, mutta kun ruusunpunaiset lasit lopulta lähtevät pois päästä (joka tapahtuu aina), niin tärkeämpää lopulta on se, kuinka pärjäätte yhteisessä päivittäisessä elämässä. Jos ette tule yhdessä toimeen ilman hormoneista johtuvaa “humalaa”, niin parisuhde ei tule pysymään kasassa sen pidempään.

Kun etsit uutta kumppania, niin yritä pitää edellä mainittu asia mielessä. Pyri selvittämään treffikumppanisi “ominaisuuksia” myös pinnan alta ja mieti, kuinka pärjäätte yhdessä myös vaikeina aikoina.

Tärkein oppi on se, että kaikenikäiset ihmiset voivat löytää seuraa ja rakastua uudelleen. Jos sinulla on ystäväpiirissä jatkuvasti negatiivisesti ajattelevia ihmisiä, niin vältä heidän seuraansa ja suosi ystäviä, jotka osaavat nauttia elämästään.

Kokeile ennakkoluulottomasti seuranhakua eri paikoista, kuten pikatreffeilta, deittisivustoilta, tapahtumista ja niin edelleen. Muista, että sinä olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet ja SINULLE löytyy se oikea tuolta jostakin!

Kommentit (1)