Avataanpas hivenen tuota tulevaa jalkinemallistoa. Uusille lukijoille selvennykseksi vähän myös taustojani. Olen tosiaan koulutukseltani jalkinemuotoilija amk ja valmistan laukkujen lisäksi myös kenkiä. Jalkinepuoli on jäänyt viime aikoina vähemmälle huomiolle muiden työkiireiden takia. Valmistankin yleensä jalkineita pelkästään tilauksesta yksittäisinä uniikkeina kappaleina. Tämä siitä syystä, että yhden jalkineparin tekemiseen menee huomattavasti enenmmän aikaa kuin vaikkapa Cobblerinan mallistossa olevien laukkujen. Olenkin nyt oikein innoissani tästä mahdollisuudesta herätellä jalkineiden valmistustaitojani tämän tulevan projektin myötä ja etenkin tekemällä useamman parin samaan teemaan ja tyyliin sidottuna. Kirjoitan suunnittelusta vielä oman postauksensa erikseen, joten ei siitä sen enempää nyt.

Kuva: Ville Tarhala

Tämä tuleva näyttelymallisto ei tule olemaan kaupallinen, vaan ennemminkin kokeileva ja uniikkeja kenkiä sisältävä. Jos aikataulu antaa myöden, niin tavoitteenani on tehdä näiden näyttelyparien rinnalle myös muutama myyntiin soveltuva hivenen pelkistetympi malli. Tähän tulevaan mallistoon olen tekemässä 8-12 jalkineparia sisältäen malleja sekä miehille että naisille. Tällä hetkellä suunnittelutyö on jo pitkällä. Oikeastaan yritän karsia ja yhdenmukaistaa mallien tyyliä, jotta ne sopivat toisiinsa ja näyttävät kuuluvan yhteen. Monesti sitä innostuessaan haluaa laittaa kaikki ideat mukaan, mikä ei ole välttämättä hyvä asia ja lopputulos saattaa näyttää sekavalta.

Kuva: Ville Tarhala

Aikataulullisesti suunnittelun pitäisi alkaa olla pian vamista ja kaavoituksen alkaa. Tavoitteenani on saada mallisto valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä. Ensimmäiseksi mallisto tulee esille Iittalan Lasimäelle. Työhuoneeni sijaitsee Hämeenlinnassa Wetterhoffin talolla, mikä onkin luonteva paikka näyttelyn jatkopaikaksi. Ennen näyttelykierroksen alkua kuvaan jalkineet mallien kanssa, mikä on mielenkiintoinen osa tuotteiden esittelyssä. Hyvällä kuvalla saattaa saada jalkineparin eloon aivan uudella tavalla, mikä ei näy pelkästään esimerkiksi katsomalla vitriinissä esillä olevia tuotteita.

Miltä tällainen projekti teistä kuullostaa? Kuvituksena muutamia aikaisemmista projekteista otettuja kuvia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neljä viimeistä kuvaa: Veera Kolehmainen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Cobblerinan työhuoneella -blogi kertoo tarinaa yrittäjän arjesta, tyylistä sekä ajankohtaisista projekteista. Sanna Niskanen on yrittäjä Cobblerina -asustemerkin takana. Blogissa seurataan muun muassa kevään aikana valmistuvan jalkinemalliston syntymistä ja näyttelyn toteutusta.

cobblerina(at)gmail.com

Instagram