Lienee kohteliasta esittäytyä näin alkuun ja höystettäköön tekstiä muutamalla klassisella selfiellä, niin naamakin tulee tutuksi. :)

Täältä näppäimistön takaa löytyy Sanna Niskanen, 30-vuotias maalla vanhassa hirsitalossa miehen ja kahden kissan kanssa asuva yrittäjä. Kouluja olen käynyt pitkän kaavan mukaan lukiosta ammattikouluun ja viimeisimpänä jalkinemuotoilijan opinnot ammattikorkeakoulussa. Yrittäjäksi ryhdyin 2012 opiskellessani toista vuotta muotoilua. Laukut ovat olleet aina oma intohimoni kohde ja siksi minusta tuntui luontevalta ryhtyä yrittäjäksi jo kesken opintojen. Yrittämisen ohella on tullut tehtyä myös palkkatöitä, mutta tällä hetkellä olen onnellisesti täysipäiväinen yrittäjä ja saan keskittyä pelkästään omaan juttuuni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä minä teen? -lienee kysymys, joka vaatii myös vastauksen. Yritykseni/tuotemerkkini nimi on Cobblerina ja tuo nimi muodostuu kahdesta elementistä. Cobbler eli suutari/jalkinemuotoilija kuvaa koulutustaustaani sekä haluani valmistaa tuotteeni itse. Kun tämä käsityöläisyys yhdistetään naiselliseen muotoiluun, saadaan jotain ballerinamaista ja ihastuttavaa. Suunnittelen ja valmistan siis pääasiassa laukkuja sekä muita asusteita ja koruja nahasta. Toisinaan, ja toivottavasti yhä enenevässä määrin, valmistan myös kenkiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

On monta lokeroa johon minut voitaisiin laittaa yrittäjänä: yksinyrittäjä, mikroyrittäjä tai naisyrittäjä. Lähtökohtaisesti en pidä lokeroinnista, joten hetkestä riippuen olen yritykseni toimitusjohtaja (mitä lie se tekeekään), kirjanpitäjä, siivooja, markkinoija, suunnittelija, valmistaja, valokuvaaja, myyjä, sihteeri ja mitä vielä. Yrittäjänä toimimisessa ehkä parasta onkin tuo monipuolisuus ja tekemisen vaihtuvuus. Itseään tulee haastaa jatkuvasti ja sitä kuuluisaa mukavuusaluetta ei ole aikoihin näkynyt, eikä toivottavasti näy jatkossakaan. Enkä toki tarkoita etten pitäisi työtäni mukavana. Parasta tässä työssä onkin ehdottomasti se, kun on haastanut itseään ja ehtinyt jo muutamaan kertaan itselleen vakuuttaa, ettei mistään tule mitään ja yllättäen saakin hyvää palautetta asiakkaalta tai kokee itse ratkaiseensa jonkin teknisen pulman.     

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parhaillaan minulla on työn alla todella mielenkiintoinen projekti. Tarkoituksenani on valmistaa kenkiä pientä näyttelykokonaisuutta varten ja siitä ajattelin kertoa enemmänkin täällä. Opiskellessani jalkinemuotoilua, mallistoja tuli tehtyä kahteen koulun muotinäytökseen. Hetkeen en ole ehtinyt tehdä juurikaan kenkiä, muutamia yksittäisiä pareja lukuunottamatta, ja siksi olenkin erityisen innoissani tästä meneillään olevasta projektista. Toivottavasti myös teitä kiinnostaa tämä projekti. Jos haluatte tietää minusta tai tekemisistäni jotain tarkemmin niin laittakaahan kommentteja tulemaan.

Kommentit (4)

Vierailija

Sinun laukkuja olenkin ostanut useat, ja kengätkin on unelmointilistalla 😊 Ihana päästä seuraamaan miten kaikki valmistuu 😍👠👜

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Cobblerinan työhuoneella -blogi kertoo tarinaa yrittäjän arjesta, tyylistä sekä ajankohtaisista projekteista. Sanna Niskanen on yrittäjä Cobblerina -asustemerkin takana. Blogissa seurataan muun muassa kevään aikana valmistuvan jalkinemalliston syntymistä ja näyttelyn toteutusta.

cobblerina(at)gmail.com

Instagram