Matkalla matkalle

Matkan suunnittelu on mielenkiintoista. Ainakin näin pimeään aikaan. Aurinko pilkahtaa vähin äänin taivaanrannassa vähän jos sitäkään. Koko Suomi sijaitsee täällä kaukana pohjolassa. Kaamos masennus valtaa mielen naisillakin. Meillä töissä pomot olivat hankkineet kirkasvalo laitteen. Onhan sekin pieni apu, muttei siinä kovin kauan voi istua, kun töitä tekee.

Suomalaiset matkustaa tunnetusti paljon. Monissa lomakohteissa pärjää yllättävän hyvin suomenkielellä. Äitinikin matkusti miehensä pikkuveljen vaimon syntymäpäiviä viettämään Punaisen meren rantaan. Olivat ottaneet taxin, kun niin oli neuvottu, lomakohteessa oli 350 takia tuolloin. Heille oli sanottu hotellilla, että taxi maksaa sen verran vähän, ettei jalkaisin kannata kulkea ja taxit on kovia tööttäilemään turisti jalankulkioita. He olivat laittaneet parikymppisen tyttären etupenkille tulkiksi. Taxikuski olikin osannut hyvin suomea, kun huomasi keitä kyytiin tuli. - Minne olette menossa? oli kuski sanonut selvällä suomenkielellä. Missäkö hän oli oppinut suomenkielen, hän oli ajanut bussia Rovaniemellä. Merelläkin olivat käyneet värikkäitä kaloja katsomassa. Ruoka maistui joka paikassa kanelille ottipa mitä vaan. Kuolleessa meressäkin olivat kelluneet. Jerusalemin itkumuurilla olivat käyneet, Bussiretkellä Kuolleen meren rannalla oivat nähneet pikkupojan onkimassa. Bussi oli siihen pysähtynyt kysymään pojalta, että mitä hän onkii Kuolleesta merestä. Poika oli vastannut siihen, että heidän bussi oli tänään 10 turistibussi, joka hänen kohdallaan pysähtyy. Tietenkin turistit olivat maksaneet hänelle tästä huvista. Aavikolla olivat nähdeet kiveksi muuttuneen Lean.

Temppelivuorella olivat käyneet. ja Via Dolorosa - ristin tien olivat kulkeneet ja koskettaneet ristiinnaulitun käden jälkiä vanhassa Jerusalemissa. 

Kotiin palatessa 50-vuotis syntymäpäivä sankaria ei juhlittukaan, vaan hän pitkäaikainen aviosiippa ja neljän lasten isä, otti eron, kun vaimo meni ristintien  Jerusalmein matkan jälkeen pilalle ja tuli uskoon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Cape Ann, paikalla on suuri merkitys suvulleni ja myös itselleni. Yli 100 vuotta sitten sukuni isoisän isä eli perheensä kanssa Cape Ann alueella.

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu