Meidän lapset
Half Moon beach, Gloucester, Massachusetts, USA
Isä kala saalis

Ateumiin voi mennä yhdessä lapsen kanssa. Siellä on paljon nähtävää myös lapselle. Lapsipatsaita silloin, kun me kävimme yhdessä lapseni kanssa oli esillä joitain. Monissa Ateneumin tauluissa kuvataan myös lapsi hahmoja. Helene Schjerfbeckin lasta kuvaava toipilas, Akseli Gallen-Gallelan omat lapset esiintyvät monissa tauluissa. Hugo Strinberg kuvaa pieniä poikia monissa tauluissa.Albert Edelfelt: Leikkiviä poikia rannalla, tästä oma lapseni piti, meidän omalla rannalla meidän omistamassa öljyväritaulussa on kahden pojan kanssa tyttö samannäköisellä rannalla.

Meidän rannalla meidän lapset viettivät omaa lapsuuttaan, Bestensä ja hänen rakkaansa kanssa.

 

Half Moon Beach, Goucester, Massachusetts missä äidin isoisä vei vaimonsa ja tyttärensä rannalle ottamaan aurinkoa ja leikkimään vaimon siskon ja veljien lasten kanssa. Vaimon koko perhe olivat muuttaneet Pohjanmaalta samaan aikaan tänne New Englantiin. Puoli kuun uimaranta tuntui Hermannin jr. perheestä kotoisalta, sillä kotikylä nimi englanniksi käännettynä on Mooncatch eli Kuusaa. He sanoivat tyttärilleen, minne he kirjoittivat Britalle ja isä Hermannille, että aina, kun he katselivat kuuta sitä samaa kuuta hekin katsoivat, ettei Atlantti siinä välissä tuntunut pitkältä matkalta.

Ateneumin lapsitauluja, joitain mainitakseni:

Adolf Von Becker: Pienokaisen esittely, Akseli Gallen-Kallela: Ensi opetus, Helene Schjerfbeck: Kansakoulutyttö, Tyko Sallinen: Kauppiaan tyttäret, Alvar Cawén: Kehtolaulu, Yrjö Ollila: Läksyn kuulustelu, Wäinö Aaltonen: Graniittipoika

Isosta salista 1 krs. Tytön kaapu puinen patsas, tehty noin 100 vuotta sitten. Muistuttaa kovasti tv kuvissa näkyviä arabi lapsia ja naisia mustissa. En ymmärrä miksi tämä surullinen esihistoriallinen puinen tyttö on pitänyt laittaa esille. Kiinnittää kaikkien muslimien huomion siihen. Muslimien pyhä sanoma naiselle vaan puuttuu patsaan vierestä.

 

 

Sitten, kun ikää karttuu voi ilmoittaa lapsensa Ateneumin työpajaan.

https://ateneum.fi/tapahtumat/yhdessa-lapsen-kanssa-maalauspaja/#

Kirjoja lapsille Ateneumista.

https://www.museoshop.fi/LAPSILLE/Kirjat

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Cape Ann, paikalla on suuri merkitys suvulleni ja myös itselleni. Yli 100 vuotta sitten sukuni isoisän isä eli perheensä kanssa Cape Ann alueella.

Hae blogista

Blogiarkisto

2020
Tammikuu