Kesälomamme kunniaksi kaivoimme arkistoistamme noin puolen vuoden takaisen huippujakson. Tässä alkuvuoden episodissa haastattelimme Islannissa kymmenen vuotta asunutta Satu Rämöä, joka kirjoittaa suosittua Salamatkustaja-blogia ja on julkaissut myös mm. vuoden 2015 matkakirjaksi valitun Islantilainen voittaa aina -teoksen.

Kirjailija sanoo, että vuodet maahisten ja vuorimörköjen maassa ovat muovanneet hänestä noin 30-prosenttinen islantilaisen.

- Minua kiinnosti jo heti alussa ne Islannin ääripäät, se maailman laidalla olemisen tunne. Täällä on hullu sää, mutta joka puolella pääsee kuumaan kylpyyn. Toisaalta Reykjavik on todellinen pieni hipster-kaupunki. 

Sosiaalinen elämäkin on Islannissa varsin värikästä; perheet ovat suuria ja ihmiset "tulevat iholle".

- Minä sanoisin, että Islanti on vähän pohjoismaiden Etelä-Eurooppa tässä sosiaalisessa kanssakäymisessä. Onneksi täältä löytyy niitä hiljaisiakin saarekkeita, onhan täällä tätä tyhjää tilaa. 

Sopeutumisessa on auttanut paikallisen kielen oppiminen. 

- Kaikille se ei ole välttämätöntä, mutta minua se on auttanut. Eikä minun tarvitse olla niin kuin paikallinen. Mä itsekkäästi vain halusin tajuta, että mikä tämä mesta on. 

Mitä muut keinot auttavat sopeutumaan uuteen maahan, siitä lisää jaksossa alla. 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017