Vera Vala aloittaa aamunsa terassilla, jonka alla uivat haikalat. Eksoottiset pikkulinnut tulevat noukkimaan italialaisista aamiaiskekseistä pudonneita murusia.

Arki-ilta taas päättyy usein “sundowneriin”, eli viinilasilliseen auringonlaskussa jossain paratiisisaaren poukamista.

- Jonkun tämäkin on kestettävä, Vera nauraa puhelimen toisessa päässä kun huokailemme kateellisina.

Dekkarikirjailijana tunnetun Vera Valan arki heitti vastikään volttia. Italian elämä sai jäädä, kun perheelle tuli mahdollisuus muuttaa joksikin aikaa Seychellien paratiisisaarille. Veran mies työskentelee lentokapteenina.

-  Parin viikon varoajalla lähdettiin. Alunperin piti olla kuusi kuukautta, mutta nyt näyttää, että tänne jäädään kahdeksi vuodeksi, Vera kertoo.

Toisin kuin Italiassa, jonne Vera oli parinkymmenen vuoden aikana ehtinyt integroitua, saarella kirjailija elää perheineen expat-kuplassa, jossa ajellaan paikasta toiseen golf-kärryn kyydissä.

-  Onneksi minulla on tämä kirjoittaminen. Kyllä pohjoismainen nainen tarvitsee jotain tällaista. Muuten täällä tulisi hulluksi.

Pääseekö Veran teoksista tuttu italialais-suomalainen etsivä Arianna de Bellis siis piakkoin matkalle noihin eksoottisiin maisemiin? Siitä ja saarielämästä lisää tämänviikkoisessa podcast-jaksossa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017