Viimeinkin ulkomaille! Se oli todellinen lottovoitto Johanna Merenheimon kuusihenkiselle perheelle. Niin pitkään oli yritetty muuttaa maailmalle, niin monta monituista suunnitelmaa oli mennyt viime hetkellä mönkään.

Kun mies sitten sai työpaikan Uudesta-Seelannista, empimiseen ei tuhrattu energiaa. Kaikki Suomen huonekalut ja tavarat myytiin tai jopa poltettiin. Talo pantiin myyntiin.

Niin neljän lapsen kanssa aloitettiin peloton seikkailu uudessa kotimaassa. Majapaikkaa ei ollut valmiina ja ensimmäisinä viikkoina yösijaa oli usein vaihdettava parin päivän välein. 

- Meillä ei ollut minkäänlaista stressiä tai paniikkia siitä, että mitä jos ei löydykään. Se mikä yllätti, oli se, että miten vaikeaa oli saada majapaikkaa edes pariksi yöksi kerrallaan, Johanna nauraa. 

Kun mies kävi töissä, äiti lapsineen etsi uutta yösijaa. Välillä tavattiin isä työpäivän päätteeksi ostarilla ja jatkettiin yhdessä matkaa. Joku toinen olisi ehkä saattanut pitää lapsiperheen muuttoa uhkarohkeana. 

- Kun maailmalle lähtee, on aivan väärä lähtökohta alkaa pohtia, että miten lapset pärjää. Jos sinne haluaa mennä niin sitten sitä vaan mennään. 

Kuinka elämä on suomalaisperhettä Uudessa-Seelannissa kohdellut, siitä lisää tämänkertaisessa podcast-jaksossamme.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017