Tämähän on kuin soittaisi kuuhun! Kaukaa, ritisevien ja sihisevien lankametrien päästä puhelimeen vastaa suomalainen Laura Alho. Skype ei oikein toimi, hän selittää, ja me ymmärrämme. Laura nimittäin asuu Saudi-Arabiassa paikallisen miehensä ja lastensa kanssa.

Laura päätyi Saudi-Arabiaan alun perin sairaanhoitajaksi. Aikomuksena oli kerätä maailmalla kokemuksia ja palata sitten takaisin. Mutta toisinpa kävi: Laura rakastui kollegansa potilaaseen. Kaksikko aloitti deittailun, joka vaati suomalaiselta naiselta paljon.

– Täällä ei ole julkista treffailukulttuuria ollenkaan. Ei voi mennä mihinkään, jos ei ole naimisissa. Muuten voi tulla uskontopoliisi ja joutua vankilaan. Näin kävi eräälle suomalaiselle kollegallekin.

Miehen tapaaminen olikin jännittävää, mutta rakastuneille vaihtoehtoja ei tuntunut olevan. Tässä podcast-jaksossa Laura kertoo hauskoja deittailu-sattumuksia.

– Me mentiin sitten ravintoloihin niin, että pistin päälle kasvot peittävän niqabin, jotta näyttäisimme paikalliselta pariskunnalta.  Vaikka eipä se saudiarabialaisille mene läpi, Laura nauraa.

Laura kirjoittaa elämästään englanninkielistä blogia, Blue Abayaa, joka kuuluu Saudi-Arabian suosituimpiin blogeihin. Se on kerännyt lukuisia palkintoja, ja kuukausittain blogia seuraa kymmenettuhannet ihmiset eri puolilta maailmaa. Facebookissakin sillä on yli 40 000 tykkääjää.

Lauran haastattelu alkaa kohdasta 7.38.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017