Sini Rämö vastaa puhelimeen Kabulista, jossa hän valmistelee muuttoa. Neljän työntäyteisen ja rikkaan Afganistanin vuoden jälkeen edessä ovat uudet seikkailut.

Afganistania Sinille tullee kuitenkin ikävä - hakeutuihan hän sinne aikoinaan itse ja viihtyi hyvin. 

- Mulla oli yksi kaveri, joka oli siellä töissä ja mä aina ihailin häntä. Ajattelin, että kuulostaapa mahtavalta. Sitten päätin, että laitan avoimen hakemuksen firmaan ja tulin valituksi.

Ensimmäisen vuoden Sini työskenteli yksityisessä yrityksessä, mutta siirtyi sitten YK:lle. Työ on ollut äärimmäisen mielenkiintoista ja antoisaa, vaikka arkielämä Kabulissa onkin suomalaisesta näkökulmasta hyvin rajoitettua. 

- Vältetään kadulla kävelyä, ostoksilla ei voida käydä. Useimmat ulkomaalaiset asuvat leireissä ja sitten me liikutaan panssaroiduilla ajoneuvoilla kaupungilla. On ollut surullista huomata kuinka tilanne on mennyt tosi paljon huonommaksi.

Sini on Afganistanin vuosien aikana joutunut kerran myös tilanteeseen, jossa hän joutui pelkäämään henkensä edestä. Tuosta surullisesta tapahtumasta sekä muusta Afganistanin arjesta Sini kertoo meille tämänkertaisessa jaksossamme. 

P.S. Seuraathan meitä jo Facebookissa

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017