Kaksi vuotta sitten Tia oli huippukunnossa: hän oli juuri juossut maratonin ja treenasi toista varten. Kaiken piti olla erinomaisen hyvin. Kunnes kohta, aivan tavanomaisessa rutiinitarkastuksessa matto vietiin alta: Tialla todettiin rintasyöpä. 

- Mä olin ehkä vähän väsyneempi kuin normaalisti, mutta ajattelin sen liittyvän liikuntaan. Mutta mitään oireita mulla ei ollut, Tia kertoo haastattelussamme.

Vaikka sairastuminen tuli täytenä yllätyksenä, paluu synnyinmaahan, Suomeen ei enää käynyt Tian mielessä. Elämä oli jo vuosien ajan ollut Madridissa ja hoitoon oli päästävä heti.

- Ei Suomeen niin vain palata kymmenen vuoden jälkeen. Ennen kuin pääsee systeemeihin sisälle niin johan sekin ottaa aikansa.

Sairastaminen on sitä paitsi Espanjassa tyystin toisenlaista kuin Suomessa - sairasta ei jätetä koskaan yksin. Sukulaiset ja ystävät kulkevat rinnalla niin, että välillä innokkaimpia tukijoita on jopa saanut hätyytellä pois sairaalasta.

- Mä kutsun miehen perhettä Serranon perheeksi. Tein heille kyllä heti alussa selväksi, etten sitten tarvitse seuraneitiä, Tia nauraa hyväntuulisesti.

Mikä Tiaa sitten on auttanut jaksamaan eteenpäin, siitä lisää tämänkertaisessa jaksossamme.

 

 

Kommentit (2)

Mietin vaan

Mahtava juttu!
Täällä suomessa oot kyl oman onnen seppä..

Ite en tuollasta ole sairastanut mutta toisen tapauksen takia seura olisi mukavaa!

Sitä vaan täällä ei saa...

kansa joka haukkuu omian

Kyllä tämä kansa osaa valittaa  onhan tuo rotuominaisuus ainainen narina jos Tia  on saanut avun ulkomailta hyvä juttu..mutta kun tätä valitusta   valituksen jälkeen ..Tuo ei pidä paikkaansa oman onnensa nojaan jättäminen  ,,jokainen puhukoon omasta puolesta  eikä toisen tarinaa ... Voi mennä vaikka   Syyriana siellä teillä valittajilla  oli maaperää narista  ja  perhana  hyvä olla.. ..häpeän tätä yltäkylläisyydessä elävää  kansaa veteraanien puolesta hiton nariskot .kattoo mitä mailamalla  mutta  tapahtuu mutta EI oma napaan tujoitetaan  tapahtui mitö tapahtui niin on se vain suomalaisella  narina  ykkösjuttu. ..lehti kun lehti niin narisijat saanee vallan..Säälin Syyrian  lapsia kaasuhyokkäyksen kohteena  en aikuisten  turhamaisat kitinaa. ota minut huomioon heti just tässä  ja nyt heti  .enkä tarkoita  TIIA.mutta  olkaa ulkomailla  jos siellä on hyvä  elkää haukkuko lehdissä kotimaata yleensä  vielä ulkomailla  haukutaan Suomea lisää .sinne vain missä hyvä  olla.haiukkuman isänmaa..

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Blogiarkisto

2017