Italian Leila, sellaisenahan hänet ulkosuomalaisten blogimaailmassa tunnettiin. Leilan hersyvän hauska, hassutteleva blogi paneutui hänen omaan arkeensa kauniissa Umbriassa.

Mutta sitten Leilan elämäntilanne yllättäen muuttui ja kun kesän maanjäristykset ruutitynnyrin lailla alkoivat heiluttaa tuttua arkea, Leila pakkasi laukkunsa ja lensi Tampereelle. Siellä on hänen nykyinen kotinsa.

Leilan pojan varjo vilahtaakin Skype-ruudulla, tämä on tullut äitiään tervehtimään ja katsomaan, että nettiyhteydet toimivat. Sopeutuminen Suomeen ei ole sujunut kommelluksitta.

- Menin hissiin ja sanoin italiaksi naapurille iloisesti, että hauska nähdä tänäänkin, Leila nauraa rätkättää.

Muuttopäätökseen vaikutti sekin, että Leilan omat, puoliksi italialaiset pojat olivat jo muuttaneet Suomeen. Sittenkin kun miehen kanssa tuli vielä erokin, ei Leila nähnyt syytä jäädä etelään.

Vuodet Spoleton kylässä ovat kuitenkin jättäneet leimansa Leilaan. Aina ei esimerkiksi oikein muista, kuinka Suomessa tulee käyttäytyä. Pitkään piilossa olleet, isänmaalliset tunteetkin puskevat pintaan.

- Vastikään teki ihan mieli mennä kaupan kassalle seisomaan ja huutamaan, että hei mäkin olen suomalainen! Tulkaa kaikki tänne, haluan halata kaikkia!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Blogiarkisto

2017