Au pairiksi maailmalle – mikä ihana mahdollisuus! Hoidella nyt lapsia hieman siinä ohessa, opiskella kieliä ja tavata ihmisiä pallon eri kolkista.

Vai oliko se sitä sittenkään?

Tässä podcast -jaksossa haastattelemme Milkaa, jonka saimme Skype-yhteyden päähän Madridista. Milka on alakuloinen: kauan odotettu au pair -kokemus jäi lopulta vain parin viikon mittaiseksi.  Yhteistä säveltä ei perheen kanssa löytynyt, töistä oli ristiriitaa eivätkä kemiatkaan tainneet kohdata.

Se, että kaikki loppui niinkin nopeasti oli raju pettymys. 

- Mieti tarkasti, että mitä sä haluat siltä vuodelta. Aina kannattaa varautua siihen, että todellisuus onkin ihan erilainen kuin mitä olit kuvitellut, Milka antaa nyt vinkiksi muille lähtijöille. 

Milka ei ole au pairina ensikertalainen. Ensimmäisellä au pair -keikallaan hän hoiti lapsia Hollannissa, kaksikulttuurisessa perheessä. Siellä nuori nainen opetti pikkuisille suomea ja koki olevansa oikea perheenjäsen. Kaikki meni erinomaisen hyvin. 

- Kyllä mä kannustan kaikesta huolimatta lähtemään. Vaikka tämä keikka ei mennyt suunnitelmien mukaan, opin siitäkin.

Milka muistuttaa, että perheeseen kannattaa yrittää tutustua kunnolla ennen lähtöä. Muita vinkkejä au paireille ja tuleville isäntäperheille lisää keskustelussamme alla.

 

Kommentit (1)

Heli

Mulla oli muuten Espanjassa sama ongelma. Oon ennenkin ollut au pairina mutta kun menin Espanjaan niin se oli aivan ihme toimintaa sillä perheellä. Se äiti ensinnäkin hakkas niitä lapsiaan. Toisekseen ekan viikon tein kaikessa rauhassa ylimääräsiä hommia ja koitin tutustua lapsiin. Seuraavalla viikolla sainkin työlistan jokaiselle päivälle erikseen ja huomasin, että tuntimäärä oli kasvanut 12 tuntiin sen aikaisemman muutaman tunnin sijasta. Kun pyysin lisää palkkaa niin hyvä kun ei lyönyt kun kehtasin kysyä lisää palkkaa. Sen jälkeen lähdinkin parin päivän sisällä pois sieltä hyvässä yhteisymmärryksessä sen äidin kanssa. Kummallista oli se, että se isä ei tienny mun lähdöstä mitään ennen kuin edeltävänä iltana ja kyseli kovasti syytä. 

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Blogiarkisto

2017