Miia Junell lähti vuosituhannen alussa matkaoppaaksi ja päätyi Fuerteventuran saarelle Kanarialle, missä tapasi Madridista kotoisin olevan puolisonsakin. Nykyään pari asuu Gran Canarialla ja heillä on virallista koututietään aloitteleva tytär.

- Täällä kun on asunut on ymmärtänyt miten hyvä suomalainen koulujärjestelmä on. Oikeastaan itsellä avautui silmät vasta silloin kun oma tytär syntyi.

Espanjassa lähin julkinen koulu ei välttämättä olekaan kummoinen, huomasi Miia. Lapsen esikoulukin kannatti valita tarkasti.

- Täällä on kouluja aivan laidasta laitaan. Kaikki joilla vaan rahaa on, pistää lapsensa yksityiskouluun, koska niillä voi taata lapselle ainakin jonkinmoisen koulutuksen tason. Mutta toki niissäkin on valtavasti eroja, Miia sanoo.

Esikouluiässä Miian lapsi on ollut Montessori-koulussa, mikä tuntui perheestä sopivalta. Panostettiihan siinä lapsiin yksilöinä, toisin kuin ehkä perinteisessä julkisessa koulussa, jossa lapsi joutui osaksi massaa. Kallistahan se oli, mutta kannatti.

Kuinka paljon koulut Espanjassa sitten maksavat ja mitä ulkomaille perheen kanssa muuttavan kannattaa pitää mielessä, siitä lisää jaksossa alla!

Lisätietoja kaikkien podcast-jaksojemme haastateltavista löydät podin Facebook-sivuilta. Käypä tykkäämässä.

P.S. Tämä Miian haastattelu julkaistiin ensimmäistä kertaa vuodenvaihteessa, mutta on nyt Suomen koulujen alkaessa hyvin ajankohtainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017