Maiju vastaa puhelimeen Etelä-Englannista, Bournemouthin kaupungista, hän miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Lisäksi perheeseen kuuluu myös miehen tytär.

Maijun lapsista vanhempi, Elsa, on kehitysvammainen.  Elsa on tullut monille tutuksi Maijun suositusta, elämänmakuisesta blogista Meriannen mielessä, jossa hän käy läpi arjen mutkia erityislapsen äitinä.

- Se kirjoittaminen on minulle tosi tärkeää, Maiju kertoo.  

Erityislapsen äitiyteen Maiju on kasvanut hitaasti, vähitellen. Ja onneksi niin – kertarysäyksellä kaikkea tietoa olisi ollut liian raskasta käsitellä.  Omat suunnitelmat ovat saaneet jäädä taka-alalle.

-  Ensin tuli tieto, että Elsa kuuro. Sitten opittiin, että hän on CP-vammainen. Sitten vielä selvisi, että on näkövammainenkin. Elsa ei ole sokea, mutta kuinka paljon hän näkee, sitä emme tiedä.

Maiju kuvailee Elsaa kaikesta huolimatta hyvin onnelliseksi ja rakastavaksi lapseksi. Perhearkikin sujuu  hyvin – suuri kiitos siitä kuuluu avulle, jota Maijun perhe Englannissa saa.  Perheessä käy esimerkiksi yöhoitaja ja autokin on saatu lähes ilmaiseksi.

-  Mä mietin, että jos me muutettaisiin Suomeen, niin kuinka paljon mä menettäisin siitä avusta, jota me täällä saadaan. 

Maiju kertoo olevansa jopa huolissaan kaltaistensa omaishoitajien jaksamisesta Suomessa. Siksikin  hän haluaa jakaa blogissaan avoimesti sen, kuinka asiat Englannissa hoituvat.

- Minulla ei ole omakohtaista kokemusta Suomesta. Mutta ne hyvät ideat, jotka toimivat täällä, voisivat toimia myös Suomessa.

 

 

Kommentit (5)

Vierailija
7/5 | 

Sori ei ollutkaan tai sitten korjaisitte jo!

Vierailija
8/5 | 

Loppupuolella on pitkiä pätkiä, jolloin haastateltavan vastaukset eivät kuulu.

Vierailija
10/5 | 

Luin vain tekstin, mutta tuttuja kokemuksia. Omassa perheessäni olevan sairauden hoito parani huomattavasti kun muutimme Suomesta Hollantiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017