Kira Poutasella on juhlavuosi. Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta siitä kun hän tuli Ranskaan Erasmus-vaihtoon. Sille tielle kirjailija sitten jäi.

Tässä podcast-jaksossa keskustelemme Kiran kanssa paitsi Ranskan ajankohtaisista asioista kuten presidentinvaaleista, mutta myös siitä, kuinka maa on parinkymmenen vuoden aikana muuttunut. 

- Olen nähnyt, että terrori-iskujen myötä esimerkiksi peruspariisilainen arroganttius on kääntynyt pehmenemään päin.

Nykyään Kira asuu Pariisin 11. arrondissementissä, joka on tunnettu hipstereiden, eli “bobojen”pariisilaisten rento asuinpaikka. Suuria nähtävyyksiä on turha hakea, ainakaan jos terrori-iskupaikkoja ei lasketa mukaan. Monet baareista, joihin marraskuun 2015 hyökkäykset tehtiin, sijaitsevat nimittäin aivan Kiran perheen kodin lähellä.  

- Suomesta käsin tilanne näytti ihan toiselta. Elämä jatkuu joo, mutta kun pelko tulee lähelle, kauhukin, niin se on iso juttu käsitellä. 

Vakavampien juttujen lisäksi Kira kertoo myös muun muassa, kuinka rikkaat pariisilaisperheet järjestävät lapsilleen juhlia ja kuinka meditaatio auttaa kirjailija-arjessa.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Blogiarkisto

2017