Katja Presnal pakkaa muuttokuormaansa Kanadassa. Hän on hommassa jo ammattilainen: viimeisen parinkymmenen vuoden aikana on muutettu keskimäärin reilun puolentoista vuoden välein.

Muuttorumbaan on perheen ajanut paitsi miehen työ helikopterilentäjänä, myös todellinen seikkailunhalu.

- Sen sanon, että jos maailmalle mielii, kannattaa lähteä silloin kuin lapset ovat pieniä, kolmen lapsen äiti Katja hymähtää.

Nyt on kuitenkin tultu yhdenlaiselle päätepysäkille. Perheelle reissaaminen meinaa riittää hetkeksi: Katja haluaa tuoda laumansa synnyinmaahansa Suomeen.

-  Kun maailmaa näkee, siinä vertailussa Suomi nousee maana tosi korkealle.

Ei sinänsä, että elämä olisi mitenkään kehnoa ollut Atlantin toisella puolellakaan. Lasten ollessa pieniä Katja nimittäin alkoi rakentaa itselleen liikkuvaan elämään sopivaa työpaikkaa.

Ensin Katja alkoi myydä Huuto.netissä Suomeen amerikkalaisia lastenvaatteita. Sitten Coloradon muuton yhteydessä hän perusti nettikaupan, nettilehden ja "hups",  kohta konsultoikin jo maailman suurinta vähittäiskauppaketjua, Walmartia.

- Minulla kävi ihan hirveen hyvä markkinointisäkä. Sain Tom Cruisen suosittelemaan mun kaupan tuotetta Oprah Show’ssa, Katja naurahtaa.

- Mutta sen sanon aina, että jos minä tähän pystyn, niin pystyt sinäkin. 

Kuinka Katja tässä kaikessa onnistui? Kuule lisää päivän podcastista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017