Johanna Ihmeen suomalainen perhe oli haaveillut lähdöstä maailmalle jo pitkään. Saksan Kölniin päädyttiin lopulta eräänlaisena kompromissina – sieltä löytyi töitä miehelle ja kohta myös Johannalle. 

Tosin - jos pari olisi saanut itse päättää - uusi kotimaa olisi kyllä sijainnut jossain päin Etelä-Eurooppaa, missä muutenkin oli vietetty paljon aikaa. Mutta hyvä näinkin. 

- Arkielämä on Saksassa paljon kevyempää kuin Suomessa, sanoo Johanna haastattelussamme. Pienen alkukankeuden jälkeen perhe todella alkoi viihtyä uudessa kotikaupungissaan ja löysi ystäviä.

Kahden ensimmäisen Saksan vuoden jälkeen perhettä kuitenkin kohtasi jälleen uusi haaste: mies saikin kiinnostavia töitä Ruotsista.  Edessä oli taas uusi muutto, tällä kertaa lähemmäs synnyinmaata.

Mutta perhepä päätti toisin: mies sai lähteä yksin.

-  Me olimme siinä vaiheessa jo alettu viihtyä Kölnissä. Me ei haluttu panna lasta sellaiseen rumbaan, jossa lasta muutettaisiin maasta vuoden, kahden välein.

Nyt mies palaa kotiin viikonloppuisin. Järjestely on onnistunut, vaikkei kaikki sitä Suomessa ole ymmärtäneetkään. Eikö olisi helpompi pitää tukikohtana synnyinmaata kuin vierasta Saksaa?

Johanna ei kuitenkaan näe uudessa elämäntilanteessa kuin hyviä puolia.

- Olen sosiaalinen ja näin minulla on enemmän aikaa viettää kavereitten kanssa.  On helpompaa kun saa itse päättää, että mitä minä lapsen kanssa tänään teen.  Eipähän tarvitse kysyä keneltäkään.

Myös perheen yhteisistä viikonlopuistakin on tullut todellisia viiko herkkupaloja.

- Voin sanoa, että oma nalkutuksen määrä on vähentynyt! Silloin kun mies on täällä, ei tee mieli mainita lattialla lojuvista sukista.

Kuinka perheen lapsi on sopeutunut isän jatkuvaan poissaoloon, muun muassa siitä lisää podcast-jaksossamme alla.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017