Ira vastaa puhelimeen Saint Martinin saarelta. Elämä on vähitellen löytänyt tutut uomansa - nettikin paikoin jopa toimii siedettevästi - mutta mielessä ovat yhä tunnelmat keskellä Irma-hurrikaania. 

- Asumme toisessa kerroksessa, mutta aallot löivät niin, että vettä tuli oven karmeista kuin suihkusta, Ira kertoo. Tunnelma oli aluetta pahoin ravistelleen myrskyn jälkeen pitkään kaoottinen: monien kodit olivat kadonneet taivaan tuuliin, kaupoissa ei ollut ruokaa, koulut olivat kiinni ja ulkonaliikkumiskieltokin päällä. 

Monet paikalliset halusivatkin hurrikaanin jälkeen lähteä saarelta ja aloittaa uuden elämän mantereella, kuten Ranskassa. Se ei kuitenkaan käynyt Iran perheen mielessä. Vaikka monien asioiden, kuten työpaikan saaminen on myrskyn vuoksi venynyt, hän ei aio antaa periksi. Ira on antanut itselleen vuoden armonaikaa ja juuri nyt tulevaisuus näyttää yllättävänkin hyvältä. Siitä tarkemmin lisää haastattelussa. 

- On pitänyt miettiä, että mikä olikaan suunnitelma B, mikä suunnitelma C. Kaikki ei mennytkään niin kuin oli suunniteltu. 

Mutta oletko onnellinen?

- Kyllä olen!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017