Henna oli perheineen Nizzan kuuluisalla rantabulevardilla viime kesänä kun valkoinen kuorma-auto yllättäen syöksähti heidän ohitseen tappaen kymmeniä iloitsevia ihmisiä.

- Nizzassa on tapana, että perheet menevät yhdessä katsomaan ilotulituksia. Koko kaupunki oli liikkeellä, lapsetkin otetaan mukaan.

Pariisin aiemmin tapahtuneet iskut olivat toki ennättäneet vaikuttaa jo arkeen Nizzassakin. Turvajärjestelyjä oli kiristetty ja aseistettuja armeijan sotilaita oli alkanut käyskennellä turistialueilla.  Erityisesti viime kesänä pelättiin, että joku iskee Ranskan jalkapallon EM-kisoihin.

- Kun ne sitten menikin hyvin, niin pelko unohtui. Sinä iltana kun me lähdettiin rannalle, niin ei tullut mieleenkään pelätä.

Lopulta oli vain muutamasta minuutista kiinni, ettei viimeisillään raskaana ollut Henna olisi jäänyt rekka-auton alle.

- Minä näin kuinka ihmiset alkoi vyöryä meidän päälle kirkuen. Silloin mä tiesin, että mitä tapahtuu. Tarrasin äidin käteen ja me mentiin ovesta sisään lähimpään hotelliin.

Lapset olivat isänsä kanssa kauempana edessä.

Siitä, kuinka loppuilta sujui ja kuinka elämä on asettunut iskun jälkeen, lisää tämänkertaisessa podcast-jaksossamme.

Muistathan käydä tykkäämässä Facebook-sivuistamme, niin saat aina tiedon uusimmista jaksoista.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Blogiarkisto

2017