Saamme Eija Kanniston kiinni Barcelonasta. Hän on juuri palaamassa Afrikasta Espanjan kautta  Suomeen. 

Eijaa matkakuume puri vasta keski-iässä, neljänkympin paremmalla puolella. 

- Minä olin kymmenen vuotta lasten kanssa kotona ja nautin siitä ajasta. Mutta sitten itsenäistyin kun lapset kasvoivat ja avioero tuli. Minun oli päästävä maailmalle. 

Ensin Eija reissasi Italiaan, sitten mukaan tulivat Espanja ja Turkki. Monikuisia reissuja hän teki aina töiden antaessa periksi.

- Ei se pelkästään helppoa ole ollut. Usein on ikävä perhettä, lapsia ja lapsenlasta. Mutta kaipuu maailmalle on valtava. Olen halunnut reissuilla etsiä itseäni, en ole oikein koskaan tuntenut itseäni suomalaiseksi.

Viimeiset seitsemän kuukautta Eija on viettänyt Gambiassa. Hän päätyi sinne alunperin lomamatkalle, mutta nykyään hän voi kutsua Länsi-Afrikkaa kodiksi. Eija nimittäin löysi sieltä uuden rakkauden ja meni syksyllä uusiin naimisiin. Häistäkin hän kertoo podcastissamme. 

Eijan jännittävä elämä ei tosin miellytä kaikkia. Blogiin tulee paljon ikävää palautetta. 

- Ehkä se sitten on sitä kateutta. 

Lisää Eijan ajatuksia alla.

 

Kommentit (3)

Vierailija

Mielenkiintoinen tarina ja henkilö, mutta vähän turhan pitkästi kerrottu. Pakko ihailla Eijan rohkeutta ja päättäväisyyttä.

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Blogiarkisto

2017