Kun Riikka ensi kertaa saapui lomalle Brasiliaan, hänestä tuntui kuin olisi tullut kotiin. Tänne hän kuului, Etelä-Amerikan eläväisten ihmisten keskelle.

Riikka muuttikin maahan jo pian ylioppilaskirjoitusten jälkeen ja rakastui paikalliseen mieheen. Yhdessä oltiin, kohta jo mentiin naimisiinkin – ja pian alettiin odottaa perheenlisäystä. Mutta perheen kasvamisen myötä suhde ei enää ottanutkaan toimiakseen – siinä missä Riikka oli valmis rakentamaan perheelle kotia, miehen menokenkää vipatti yhä.

– Mun nähdäkseni meidän avioliitto kaatui siihen, että meillä oli niin erilaiset odotukset. Kyse ei niinkään ollut kulttuurieroista, Riikka kertoo.

Ero oli lopulta väistämätön, ja nuori äiti löysin itsensä poikiensa kanssa yksin, kaukana Suomen tukiverkoista. Oli pakko selviytyä: Riikka ryhtyi lukemaan lakipykäliä ja opiskelemaan oikeuksiaan.

Riikka kertoo raskaasta elämänvaiheestaan haastattelussamme. Avioero on aina vaikea, mutta maailmalla prosessiin tulee vielä rutkasti lisämutkia. Loppu hyvin, kaikki hyvin: Riikka innostui kokemuksensa myötä laista niin, että pyrki yliopistoon ja on nykyään perheasioihin erikoistunut asianajaja.

Riikka haluaa kuitenkin muistuttaa muille lähtijöille: Hanki ulkomaillakin oma verkostosi. Ikinä ei voi tietää, mitä tapahtuu.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Blogiarkisto

2017