Anu Besson vastaa puhelimeen Australian Perthistä, jossa  hän asuu ranskalaisen miehensä kanssa. 

- Täällä me kaksi eurooppalaista toisemme löysimme, Anu naurahtaa.

Australian länsirannikolla sijaitseva Perth tunnetaan maassa lempinimellä "tylsäkylä", Anu selvittää. Maan muut, maailman tunteman suurkaupungit, kuten Melbourne ja Sydney ovat ehkä elävyydessään toista luokkaa. 

Mutta Anu kyllä viihtyy kotikaupungissaan erinomaisesti. Yksi syy siihen on se, että Perth on maailman aurinkoisimpia kaupunkeja ihan tilastollisestikin.

- Australia ei koskaan ollut mikään lapsuuden haave. Olin ollut Kanadassa vaihto-opiskelijana ja olin jo sinne suuntaamassa. Mutta sitten ajattelin, että syy siihen, etten Suomessa viihtynyt, oli sää. Ja missä sitä aurinkoa riittää? No Australiassa. 

Australia tuntuu vuosien jälkeen oikealta kodilta, jopa siinä määrin, että Anu päätti hakea Australian kansalaisuutta. Muitakin syitä toki oli - niistä lisää tämänkertaisessa jaksossamme!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017