Oliko tämä elämä minun unelmani vai ehkä sittenkin jonkun toisen unelma? 

Siihen havahtui Anu, joka oli vasta pari vuotta sitten rakennuttanut miehensä kanssa Helsinkiin omakotitalon. Talo oli ihana ja sisustaminenkin tosi mieluista, mutta... jotain elämästä puuttui.

Kaukokaipuu oli valtava. Se oli alkanut nakertaa sisusta jo silloin aikoinaan, 14 vuoden takaisen Havaijin matkan jälkeen. Jonain päivänä meidänkin perhe muuttaa tänne, oli miehen kanssa haaveiltu. Mutta aikaa kului, lapsia syntyi ja elämä vei eteenpäin.

- Jos tätä ei olisi nyt tehty, olisi tämä unelma jäänyt puheen tasolle, Anu sanoo Helsingissä. Matkaan lähdetään viimeinkin muutaman viikon päästä. 

Kun mies jäi yrittäjäksi, opettajana työskentelevä Anu nimittäin viimein ryhtyi toimeen. Hän päätti hakea vapaaehtoistyöpaikkaa - mistäpä muualta kuin Havaijilta. Ja sai.

Koko omaisuus on nyt myynnissä. Mukaan matkaan lähtevät vain muusikkona työskentelevän miehen laitteet, vaatteita, ehkä joku taulu ja kirjoja. 

Mitä muuta suunnitelmiin kuuluu, siitä lisää uusimmassa podcast-jaksossa alla! 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Laura
2/1 | 

Hei Helena ja Lilli,
kiitos mahtavista podcasteista! Olen kuunnellut niitä putkeen eilen ja tänään töitä tehdessä sen jälkeen, kun eksyin Me Naiset -blogiinne. On aina mielenkiintoista ja myös helpottavaa kuulla muiden ulkosuomalaisten kokemuksista ja saada vertaistukea. Aina välillä tarvitsen myös muita muistuttamaan, että en ole outo, koska en osaa asettua aloilleni ja on jatkuvasti halu päästä uuteen seikkailuun. Onneksi eteläafrikkalainen mieheni on veistetty samantyyppisestä puusta.
Jatkossa olisi myös mielenkiintoista kuulla miesten kokemuksia ulkosuomalaisuudesta ja arjesta muualla. Ja lisää tarinoita onnistuneista Suomeen palaamisista (ei niistä epäonnistuneista, joita netti on pullollaan).

Jatkakaa samaan malliin!

Terveisin,
Laura Louw, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Millaista on suomalaisten naisten elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa ja selvittävät, mikä elämässä naurattaa, itkettää, ihastuttaa ja vihastuttaa.

Hae blogista

Blogiarkisto

2017