Tuttu on turvallista, no niinhän se on, mutta se voi pidemmän päälle olla myös aika tylsää ja puuduttavaa, estää sinua kokemasta uutta, kehittymästä ja laajentamasta elämääsi. Mukavuusalueella toimiminen ja tutuista toimintatavoista kiinnipitäminen ei sisällä mitään uutta eikä yllättävää, se minimoi riskit ja epäonnistumisen mahdollisuuden.

Tutuissa toimintatavoissa ja rutiineissa kiinnipysyminen ovatkin monille ensisijaisesti turvallisuuden lähde. Kun tietää mitä tapahtuu ja mitä tulevan pitää, tietää selviävänsä niistä ja ettei minkään epätoivotun pitäisi tapahtua. Uuden ja erilaisen valitseminen saattaa sisältää tuntemattomia riskejä ja seurauksia. Mukavuusalueelta poistuminen ja rajojen rikkominen voi usein tuntua epämiellyttävältä ja saada olon epävarmaksi.  Juuri tämä epävarmuuden tunne ja pelko epäonnistumisesta saa monet pysyttelemään tutuissa ja turvallisissa rajoissaan ja tavoissaan, siitä huolimatta, että se estää pääsemästä tavoitteisiin tai kohti unelmiaan. Mutta juuri nämä negatiiviset ja epävarmuuden tunteet kertovat itsestäsi paljon ja ovat mahdollisuuksia itsetutkiskeluun ja itsensä kehittämiselle. Älä siis torju näitä tunteita vaan hyväksy ne sellaisinaan ja pohdi, mistä ne juontavat juurensa. Hyväksymällä ja tunnistamalla heikkoutensa ja pelkonsa voimme alkaa työstämään niitä. Ja vaikka mukavuusalueen ylittäminen ja uudessa tilanteessa toimiminen saa sinut tekemään virheen, niin so what?, virheet eivät ole virheitä, jos opit niistä ja kehityt, silloin niitä kutsutaan opetukseksi.  Mukavuusalueen ylittäminen on siis älytön mahdollisuus oppia itsestäsi ja ympäristöstäsi enemmän.

On itsestään selvää, että toimimalla kuten olemme aina ennenkin toimineet tulevat seuraukset olemaan samoja kuin ennen. Mikäli haluaa muutosta, on uskallettava muuttaa vanhoja tapojaan ja poistua mukavuusalueeltaan. Kaikki lähtee sinun korviesi välistä. Omasta päätöksestäsi. Mikäli elämäänsä haluaa muutosta, on ihan ensimmäiseksi ja oikeasti hyväksyttävä, että sen eteen on tehtävä jotain. Se ei tapahdu itsestään. Unelmat eivät olisi unelmia, jos ne toteutuisivat vain kylkeä kääntämällä tai kättä ojentamalla.

Äläkä sorru ajattelemaan, että toimit sitten kun olet siihen jotenkin paremmin valmis, paremmin varustautunut tai kun se vain tuntuu paremmalta. Täydellistä hetkeä ei kuitenkaan tule todennäköisesti koskaan. Aina löytyy jotain, jonka takia toimintaa tekisi mieli siirtää vielä hiukan myöhemmäksi. Lopeta “ehtiihän sitä myöhemminkin”-ajattelu. Se “myöhemmin” kun ei välttämättä tule koskaan.

Tietenkin on olemassa myös se toinenkin ääripää. Ei myöskään ole hyväksi pidemmän päälle haastaa itseään liikaa, jatkuvasti hakeutumalla ja työntämällä itsensä niin vaikeisiin tilanteisiin, että vaikka niistä aina oppiikin uutta, alkavat ne lopulta kuluttamaan ottamalla enemmän kuin antavat.

Loppujen lopuksi, meillä on vain yksi elämä, eikä sitä ole tarkoitettu käytettäväksi jatkuvaan itsensä "jalostamiseen", vaan välillä pitää vain olla ihan rauhassa ja nauttia oman mukavuusalueen turvasta. Kun oman mukavuusalueensa tunnistaa, niin siihen voi myös palata. Oman mukavuusalueen löytäminen ja tiedostaminen on tärkeää, sillä sen sisällä voi parhaiten rauhoittua ja palautua kuormittavia haasteita kohdattuaan.

Mukavaa viikkoa kaikille <3 Ensi viikolla SportGirl2016 alkaa pyörimään telkkarissa. Hurjaa!

 

<3: Bianca

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Kirjotan elämästäni, joka keskittyy paljon treenaamiseen, ulkona liikkumiseen ja hyvinvoinnin ympärille. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, mutta tällä hetkellä ehdottomia ykköslajejani ovat nyrkkeily ja potkunyrkkeily. Haluan motivoida ja inspiroida lukijoitani, sekä antaa heille vinkkejä omaan hyvinvointiin ja elämään. Lähtekää mukaan seuraamaan mun tapahtumarikasta arkea ja elämän pieniä tähtihetkiä. Bianca on Sport Girl 2016 -ohjelman finalisti.

Sport Girl 2016

Teemat