Eräiden euro on kriisissä ennen matkaa, matkalla ja matkan jälkeen.

Työkaveri nököttää viikkokaupalla netissä, ennen kuin varaa matkan. Sama meno jatkuu varmasti myös paikan päällä lomakohteessa. Todennäköisesti hän valitsee hintojen perusteella myös lomakohteen kahvilat ja ravintolat. Irtoaakohan taskulaskin kourasta edes uimarannalla? Epäilen, ettei.

Itse olen lomamatkalla suurpiirteinen, enkä tartu taskulaskimeen. Miksi muuten olisin lähtenyt lomalle? Halvalla ei saa muuta kuin halpislentoja ja halpishotelleja halpiskohteissa, ja ne nyt tietää näkemättäkin.

Jos ei ihmisellä ole tarpeeksi rahaa, ei kannattaisi lähteä ollenkaan matkalle.

Kommentit (10)

Vierailija

Kannattaa toki lähteä vaikka halpislomallekin, matkailu avartaa aina. Reissussa voi sattua jotain kivaa köyhyydestä huolimatta :)

Vierailija

Mitäpäs jos itsekin keskittyisit vain siihen omaan lomailuusi, jos sinulla ei ole niin sentin tarkkaa ja annat kaverin laskea rahojaan rauhassa. Se voi olla niistä muutamasta harkitsemattomasta ostoksesta se loppumatkan onnistuminen kiinni. Hienoa, että hän kuitenkin pääsee matkoille - ei ole sinun ongelmasi, jos ei rahaa ole perillä tuhlata kuin lampaat söisi !

Vierailija

Itse olen ollut useilla halppismatkoilla = äkkilähdöillä ja aina matka on ollut onnistunut. Olen päässyt äkkimatkalähdöillä 2 - 3 tähden siisteihin hotelleihin, kerran jopa 4 tähden hotelliin.

Kaikilla ei  ole varaa tai halua törsätä lomilla. Jos sinulla on, ole onnellinen ja pidä huoli vain omasta lomailustasi. Ihme asenne, jos toisen säästäväisyys noin v ..ttaa.

 

Vierailija

'Jos ei ihmisellä ole tarpeeksi rahaa, ei kannattaisi lähteä ollenkaan matkalle.' Voi luoja miten typerä juttu - miten tämä on kehdattu edes provona julkaista? -  ja etenkin tämä kommenttisi!! Olet kait syntynyt kultalusikka suussa etkä koskaan ollut esim köyhä opiskelija? Reissaaminen ei saa olla rahasta kiinni vaan asenne ratkaisee - aina! Ja halvalla voi todella reissata ja myös nauttia matkasta, ei tarvita viiden tähden hotelleja majailuun eikä michelin tähtiä ruokailuun. Päin vastoin, halvalla saa enemmän irti kohteen todellisesta elämästä ja luonteesta kuin all inclusive-hotellissa kököttämällä - se avartaa jos mikä. Suosittelen kokeilemaan herra näsäviisastakin. 

Vierailija

Olen halpisreissailija ja kiinnostunut itseni sivistämisestä museoissa ja arkeologisilla kaivauksilla jne. Halpiskohteista Kreetalta, Rhodokselta, Kypsorkselta jne. löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Myös köyhällä on oikeus hankkia sivistystä ja oppia muista kulttuureista. Ja mukavahan se on mereenkin pulahtaa, vaikka aurinkovarjo jääkin vuokraamatta. Nautin viime lomasta Italiassa, vaikka jonkin espressoni seisten baaritiskillä (n.1 EUR, kun istuen tuolissa 3,5 EUR). Anna toisten matkustaa vaikka laskin kourassa äläkä pilaa muitten lomaa. Jokainen on lomansa ansainnut. Pienellä palkalla ei deluxe  lomaa saa ja kuitenkin lomasta voi ja saa nauttia!

Vierailija

Hyvä Besserwisser. Minä olen juuri se painajaisesi. Mutta ei hätää, en ole yksin. Jatkan esi-isieni perinnettä ja jälkeläiseni ovat hyvin vihkiytyneet "rikaiden takapihalla leikkimisen jaloon taitoon." Me olemme vieneet maineesi tyylikkäänä suomalaisena ympäri maailmaa ja monella kielellä ja jatkamme yhä edelleen. Emme käytä matkoilla laskinta, vaan laskemme sujuvasti kaiken aina päässämme ihan kuin kotonakin kauppaostokset. Olemme vieneet muittenkin suomalaisten maineen interreilaamalla, telttailemalla, autoilemalla, halpalenoilla, busiimatkoilla... Esi-isäkin käväisi Amerikassa hiilikaivoksessa tekemässä töitä. Laskettelukeskuksessa tunnistit meidät eväsvoileivistä, perhe-autoista ja sukulaisten luona yöpymisistä. Minä olen se,  joka sai ranskalaisetkin puhumaan englantia. He, kun olivat lopultakin löytäneet aidon Blondin Blondimaasta. En ymmärtänyt asiaa, mutta se olikin sama kuin Bimbo Bimbomaasta. Pahinta mitä olemme tehneet on, että olemme nähneet aivan liikaa tuloihimme nähden. Olemme uineet juuri samoissa merissä kuin sinäkin ja katselleet samoja maisemia aivan liian halvalla. Toisin olemme niitä jotka kipuavat Eifeliin, koska hissi on liian kallis. Pahinta, että olemme jopa nauttineet halpamatkojen suunnitelustakin. Toteutukseen olemme nähneet paljon vaivaa. Niin, minä olen juuri se tyttö sieltä moottoripyörän kyydistä 80-luvulla, jolle tuntemattomat keräsivät Tukholmassa kolehtia satamassa, kun laivan kansipaikkalipusta puuttui kymppi. Eväänä oli kuitenkin vielä riisiä ja sprii-keitin, jolla sen saatoi satamsssa salaa keittää. Nähdään taas ulkomailla!

 

Vierailija

"Halvalla ei saa muuta kuin halpislentoja ja halpishotelleja halpiskohteissa, ja ne nyt tietää näkemättäkin."

 

"Asuin tietysti paikallisessa hostellissa paikallisen asutuksen keskellä. Ihmettelen niitä, jotka matkustavat Karibialle asti asumaan ylikansallisen yrityksen omistamassa all inclusive -hotellissa. Heitä Dompuissa tuntui olevan pilvin pimein."

 

hupsan keikkaa.;) Onneksi ei enää aikuisiällä tarvitse hostelleissa kärjistellä. Ei tosin multikansallisissakaan.

Vierailija

Loma vähällä rahalla ulkomailla  on paljon parempi kuin ei lomaa ollenkaan. Näkee ja kokee paljon vähälläkin rahalla. Mustavalkoinen ajatusmaailmasi. Olet kyllä idiootti kommenteillasi.Toivottavasti saat potkut, sairastut vakavasti tai jotain muuta kamalaa niin että ilkeytesi osuu omaan nilkkaan ja menetät rahasi. Todella ällättävää luettavaa. Vai onko tämä piilomainontaa eli koetat haukkumalla saada ihmiset käyttämään enemmän rahaa matkoillaan. Sitten voit lukea sen omaksi ansioksesi ja kehua kuinka hyvä oletkaan työssäsi ja että tämä on blogin ansiota koko matkailuala nousussa ja saisit jopa hyvän palkankorotuksen.  Sekö on tavoitteesi.

Vierailija

Todella alhaista haukkua työkaveriaan ja vielä julkisesti netissä. Toivottavasti tekee saman sinulle.

Seuraa