Kulttuurien moninaisuus on toki matkailun suola.

Ihmettelen kuitenkin, miksi meitä pohjoismaalaisia pyritään hämmentämään hotellihuoneiden kolhoilla bidee-istuimilla. Ja mihin niitä sitä paitsi käytetään?

Bidee-maissa näitä tilaa vieviä ja epäekologisia pömpeleitä asennetaan jopa kolmen tähden hotellihuoneiden vessoihin, jotka tunnetusti eivät ole koolla pilattuja.

Kuka korvaa, jos matkailija pytylle mennessään lyö jalkansa poikittain kulkuväylälle asennettuun bideeseen, kompastuu ja lyö päänsä pesualtaan kulmaan?

Jos olisin hotellinjohtaja tai EU-päättäjä, raivaisin nämä tarpeettomat rumilukset heti pois ihmisten lomaa pilaamasta.

Kommentit (4)

En ymmärrä miksi kirjoittaja edellisessä kirjoituksessaan haluaa meidän elävän maassa maan tavalla ja jossa hän itse sulautuu paikallisväestöön (turistiksi tekeytymällä ???) ja nyt hän haluaa, että olosuhteet ovat kuten Pohjoismaissa.

Kyllä hotellien bideet tuntuvat meistä pohjoismaisista aika kummallisilta ja epähygienisiltäkin. Melkein ensimmäiseksi tulee aina tsekattua hotellihuoneen kylppäri varusteineen, ulottuuko suihkun/ammeen käsisuihku pöntölle vai mutkistuuko henkilökohtaisen hygienian hoito. Mikään ei korvaa käyttömukavuudessaan suomalaista/skandinaavista WC-bideesuihkuyhdistelmää!

Pakko laittaa tähän hiukan asiaa sivuava juttu. Muutama viikko sitten eräässä HS:n kolumnissa Italiassa asuva suomalaisnainen kertoi miten tärkeä erillinen bideeamme on italialaisille ja kuinka kätevä se onkaan vaikkapa pikkupyykin pesuun tai pikkulasten omatoimiseen käsienpesuun!! Ihmetellessäni ja kritisoidessani noita 'käteviä toimintoja' hän puolusteli, että Italiassa kotien hygieniataso on aivan eri luokkaa kuin vaikkapa Suomessa:)

Parempi sekin kuin ei bideetä ollenkaan. Asun juuri 3v Norjassa ja siellä ei ollut bideetä edes synnytyssairaalassa. Suomessa on jopa huoltoasemien vessoissa. Oli ikävä itsestäänselvyyttä eli bideetä:) www.kalamuija.blogspot.com

Olen kirjoittajan kanssa siinä määrin samaa mieltä, että bide on ehdoton varsinkin naisille ja karvasille miehille. Korvauksesta voidaan olla montaa mieltä, mutta todellisuus menee siten että jos on kiinteästi asennettu kaappi/bide kulkuväylällä mutta sen ohi pääsee normaalisti kulkemaan, on liukastujan omakustanteinen tilanne mikäli liukastelee suihkussa. On aivan normaalia että laattalattia on liukas ja ei siitä mitään korvausta kotonaankaan saa jos siellä liukastelee. Bideestä voidaan olla montaa mieltä mutta itse kyllä tykkään suomalaisesta käsi bideestä koska sillä on helppo pestä karvanen takamukseni siten ettei takamukseni kutise koko päivän ja vauhtiraitoja kalsareissa ei esiinny. Noi ulkomaiset kädet vapaana bideet on kyl kaiken karvaisia käyttää ja niis on aika vaikeaa välillä meikäläisen 2m pitkän miehen kyyristellä ja koittaa pestä takamustani. Lisäksi käsisuihkussa on se kontrolli mahdollisuus mikä niistä puuttuu joka tuo turvallisuuden tunnetta. Aika usein ulkomaiset härpäkkeet on on/off tyyppisiä ja voi vain toivoo et se paine on itelle sopivaa sorttia.