In vino veritas ja sitä rataa.

Terveiset Alsacesta. Matka oli muuten antoisa, mutta viimeisenä iltana satuin erääseen ravintolaan suomalaisen lomaseurueen kanssa. Naapuripöydässä tilattiin ruoan kanssa talon viiniä – ja oltiin siis Ranskan parhaimpiin kuuluvalla viinialueella!

Vajosin melkein pöydän alle häpeästä. Itse tunnen viinit ja pyrin valikoimaan paikallisen ruoan seuraksi samalla seudulla tuotettua laadukasta vuosikertaviiniä.

Reissuun ei kannata lähteä nolaamaan itseään. Euroopan viinimaihin matkustavan olisi tunnettava vanhan maailman viinit.

Ellei sivistys siihen yllä, voi matkustaa vaikkapa Englannin, Belgian tai Tanskan tapaisiin olutmaihin. Tai Venäjälle, jossa riittää kun erottaa tärkeimmät vodkalaadut toisistaan.

Kommentit (12)

Mitähän varten listalla sitten on ylipäätään se talon viini, jos ei sitä ole tarkoitus kenenkään juoda? Ihanko vain moukkamaisten turistien hämäämiseksi?

Myötähäpeän tunteminen siksi, että satuit jakamaan saman kansalaisuuden kuin nuo moukkina pitämäsi matkaajat on muuten... no, noloa.

Suurin osa tämän blogin kommentoijista on todellakin loman tarpeessa!

Pihi kyllä saa talon viinillä pipoa vähän löysättyä, mutta vuosikertaviinillä saisi fiinisti herneet pois nenästä.

Taidan olla ihan yhtä nolo, mutta en myöskään ihan ymmärrä mitä pahaa on talon viinissä? Jos ollaan maailmankuululla viinialueella, niin luulisi talon viininkin olevan jotain kyseisen alueen viiniä? Ilmeisesti ei. Tietysti voisi pyytää tarjoilijaa suosittelemaan jotakin juuri tilattavaan ruokaan sopivaa viiniä, se ei varmaan ole noloa?

 

-Elina

Olen asunut Ranskassa 10 vuotta ja ranskalaisen puolisoni kanssa tilaamme aina ravintolassa edullisimman mahdollisen viinivaihtoehdon, mieluummin karahvin kuin pullon. Viini on meille arkinen ruokajuoma, ja puolisoni sanoin "on aivan turhaa maksaa kallista hintaa viinistä, joka parin tunnin kuluttua pissataan menemään". Mieluummin ostaa samalla rahalla jotain konkreettista, josta on iloa/hyötyä vähän pitempäänkin kuin pullon tyhjentämisen ajaksi. 

Niin, kirjoittahan on nimimerkilla Besserwisser. Alkaa nyt hyvat ihmiset menko loukkaantumaan :)

Voi tulla lukemaan mun blogia! ei niin vakavaa! :D voi tilata mitä haluaa! :) 

www.reindeerinpoland.com 

Ja jos kiinnostaa kysyä jotain Puolasta, niin vastailen mielelläni, voi laittaa kommenttia blogiin! :) blogi englanniksi! 

Höpöhöpö. Viinejä ei tarvitse todellakaan tuntea voidakseen matkustaa viinimaihin. Ensiksikin viinit eivät kaikkia kiinnosta ja kaikki eivät niistä pidä. Noihin maihin voi matkustaa monista muistakin syistä kuin viinin takia eli niissä on paljon kaikkea muutakin nähtävää.

Eikä ole mitään noloa ettei viinejä tunne, kuten totesin aiemminkin niin ne eivät kaikkia kiinnosta. Niistä voi myös nauttia halutessaan niitä tuntematta, toisilta voi kysyä neuvoja, tarjoilijat ovat sitä varten, kokeneemmat voivat neuvoa. Ja jostainhan on aloitettava. Ja missäs sen parempi aloittaa kuin viinimaassa. Olet itsekin ollut joskus aloittelija viinien suhteen, etkä ole syntynyt viiniasiantuntijaksi kuten ei kukaan muukaan. En ymmärrä tuota jatkuvaa toisten haukkumista, jota harjoitat, luulet itsestäsi liikoja. Jokainen omalla tavallaan, sinun tapasi ei ole ainoa oikea.

Noloa ei ole mikään muu kuin sinun nolot juttusi. Sivistys on kaukana noista jutuista. Minä tunnen myötähäpeää sinun naurettavista mielipiteistä, todella lapsellista. Ja käsittääkseni talon viini on aina hyvä ja varma valinta. Hyvä hintalaatusuhde. Kuten nimestä talon viini jo kuulee niin sen on oltava hyvä, että kehtaavat suositella sitä. Eli jos talon viini olisi huono niin silloinhan koko ravintola olisi huono. Ihan ok viiniä ja edustaa ravintolaa.

Niin ja tosiaan kaikki eivät pidä viineistä eikä ne kaikkia todellakaan kiinnosta.  Viinit eivät ole mikään sivistyneen ihmisen merkki. Päinvastoin jos käyttää liikaa niin se on sairaus nimeltä alhoholismi.

Ranskassa monet talon viinit ovat todella hyviä, ja jos siellä alueella olet jotenkin hyvänlaatuisessa ravintolassa, paikallista viiniä voit saada talon viininä. Itse en ole mikä viiniasiantuntia, mutta Ranskassa ranskalainen on usein tosi hyvää, koska monessa paikassa on pienien tilojen tuottamia viinejä joita esim. Suomeen ei edes tuoda. Turha tiukkapipoilu pois, ei tarvitse enää tilata valkkaria kalan kanssa että luovuus peliin. Kokeilevathan keittiömestaritkin mitä oudompia yhdistelmiä, niin