Suihkunotto voi vaarantaa matkailijan mielenterveyden.

Edellisellä matkallani törmäsin jälleen lieveilmiöön, joka haittaa hygieniaa vaalivan matkailijan viihtyvyyttä yhä enenevässä määrin. Menin suihkuun, hieroin sampoon päähäni ja yritin saada vettä tulemaan. Helpommin sanottu kuin tehty.

Ennen hotellihuoneen suihkusta sai vettä, kun väänsi hanasta. Ei enää. On jos millaista vipstaakia, nippeliä ja vipua, jotka pitää vääntää oikeaan asentoon oikeassa suhteessa toisiinsa, ennen kuin suihku lähtee päälle.

Tempoilin vipuja varmaan varttitunnin, eikä mitään tapahtunut. Lopulta jouduin kyyristelemään hanan alla ahtaassa ammeessa, jotta sain sampoon huuhdelluksi ja edes jalat pestyksi. Pukeuduttuani soitin huonepalveluun tulikiven katkuisen puhelun. Poika tuli napsauttamaan suihkun päälle. Ilmeen perusteella sain sen vaikutelman, että hän piti minua ihan maalaisjunttina. En antanut tippiä, sillä palvelun sävy ei täyttänyt laatukriteerejä.

Hotellinomistajana miettisin kaksi kertaa, ennen kuin vaihtaisin suihkukalusteet moderneihin. Jos en voisi vastustaa kromin kiiltoa, järjestäisin majoittujille joka päivä tiettyyn kellonaikaan perusteellisen esittelytilaisuuden, jossa käytäisiin läpi suihkujen säätömahdollisuudet.

Kommentit (1)

Kovin osui ja kolahti kirjoituksesi monimutkaisista ja moderneista hanoista. Muistanpa eraankin kerran Ranskassa vessassa ihmettelleeni, etta mista sita vetta saa hanasta lorisemaan. Heiluttelin kasia, hanan alla, paalla, sivuilla ja vippasin jo jalkaakin. Vetta ei tullut ja alkoi jo ahdistaa. Missaan ei nakynyt hanaa lukuunottamatta mitaan, josta olisi voinut vaantaa perinteisesti vedet valloilleen. Lopulta seinan vieressa steppailessa huomasin pienen punaisen taplan ja avot siina heilutellessa "taivaan hanat" aukenivat. USAssa suihkut ovat toisinaan korkeampaa matikkaa vaativia vekottimia. Veda, tyonna tai puristele tai komenna suikua aanella.