Terveiset Dominikaanisesta tasavallasta.

Asuin tietysti paikallisessa hostellissa paikallisen asutuksen keskellä. Ihmettelen niitä, jotka matkustavat Karibialle asti asumaan ylikansallisen yrityksen omistamassa all inclusive -hotellissa. Heitä Dompuissa tuntui olevan pilvin pimein.

All inclusive -hotelleissa keikutaan humalassa altaalla ja syödään enemmän kuin napa vetää, kun ruoka ja juoma kerran sisältyvät hintaan. Paluulennolla vetoketjut repsottavat auki kahden viikon mässäilyn seurauksena. Jos olisin lentoyhtiön toimitusjohtaja, määräisin all inclusive -lomailijoille paluulennoille lisämaksun jokaisesta matkan aikana kertyneestä liikakilosta.

Muita alkuperäiskulttuurin edustajia ei all inclusive -lomalla tapaa kuin hotellin tarjoilijat ja siivoojat. Ikimuistoisia lomaelämyksiä ei synny seisovassa pöydässä.

Velttouteen taipuvainen turisti ei aidatulla hotellialueella opi mitään eikä kyseenalaista omaa länsimaista elämäntapaansa ja suhdettaan kulutusyhteiskuntaan.

Matkalle ei kannata vaivautua ollenkaan, jos ei ole kiinnostunut paikallisesta kulttuurista. Löhötä voi halvemmalla ja ympäristöystävällisemmin ihan siellä omalla sohvalla.

Kommentit (2)

ohoi, olipas riemastuttavaa luettavaa.ihan pakko ruveta seuraamaan juttujasi ihan sohvalta käsin, kun en muuten matkoille pääse. loistavaa sanan käyttöä ja upeat ajatukset. kiitos!

Mikä lienee tämän blogin tarkoitus, mutta metsään menee. Miten yleensä näin heikkotasoinen "blogi" on kelpuutettu tämän lehden sisältöön.