Olen kaivannut tässä viime aikoina kunnollista vapaa-päivää ja onneksi sain sellaisen viime lauantaina. Jos haluan ajatukset muualla niin en parempaa ajanvietettä tiedä kuin ruoanlaitto. Ilmeisesti halusin ajatukset kunnolla muualle, sillä vietin keittiössä viime lauantaina tunnin jos toisenkin. Ruoanlaitto on niin älyttömän terapeuttista ja ihanaa :)

Ensimmäisenä uuniin eksyivät viime lauantaina nektariinit. Halkaisin nektariinit ja poistin kivet. Päälle kaadoin oliiviöljyä ja hunajaa. Sirottelin nektariinien päälle vielä muutaman oksan rosmariinia ja ripauksen sormisuolaa. Paistoin nektariineja puolisen tuntia 180 asteessa. Kun nektariinit olivat pehmenneet kunnolla niin laitoin niiden päälle vielä vuohenjuustoa. Samalla kun mutustelin lämpimiä nektariineja, niin odottelin muiden ruokien valmistumista.

Vaikka olenkin todellinen kesäihminen, mutta kiireisen kesän jälkeen nautin näistä pimeistä syysilloista milloin voi hyvällä omallatunnolla jäädä ihan vain kotiin. Nyt kun kotona tulee oltua vähän enemmän mitä kesällä, niin varmasti reseptejäkin alkaa tupsahtelemaan ihan normaaliin tahtiin. Sekin on kiva juttu se :)

________________________________________________

I have been way too busy in the past few months and I?ve been dreaming of days that I don?t have anything to do. Last Saturday I decided that I need time for myself so I spent quality time in the kitchen. Cooking is so incredibly therapeutic :)

The first things that I cooked on Saturday were nectarines and I decided to share this recipe with you. Halve and pit nectarines. Pour over just a little bit of olive oil and honey. Sprinkle over rosemary and salt. Bake nectarines half an hour at 180 degrees.  When nectarines are softened, spread soft goat cheese on top.  Fruity flavors pair amazingly well with cheeses like goat cheese, so this nectarine nest is very good appetizer.

 

Kommentit (7)

annemi

Herkullinen resepti ja kaunis kuva. Olen joskus syönyt persikkaa ja vuohenjuustoa yhdessä, pienenä lisänä siinä oli vielä sweet & sour-kastiketta. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta toimii :)

Kokkaaminen on ihanaa ajanvietettä ja sitä tehdessä saa yleensä päivän muut tohinat unohtumaan.

Sofié

No kokeile heti ensi tilassa tätä reseptiä :))

Tämä ei myöskään vaadi suuria ponnisteluja keneltäkään, joten suosittelen tätä senkin takia :)

Sofié

Tämä on todellista herkkua ja vielä kun nektariineja on kaupat pullollaan, niin kipaiseppa ostamassa niitä :)

RagDoll

Ehkä viimeinen yhdistelmä, jota tulisi mieleen yhdistää. =D Ilmeisesti se toimii..
Voi kun viihtyisi itsekin keittiössä. Meillä ruokapuolen hoitaa onneksi tuo mies, kun olen siinä aika surkea. ;)

Saat kyllä kaiken näyttämään aina niin herkulliselta. =)

Sofié

No kuulostaa kyllä eroiselta yhdistelmältä tuon sweet & sour -kastikkeen kera.. Mun suosikki on kumminkin vuohenjuusto ja viikunakompotti. Voisin melkeinpä elää sillä :)

Niin on. Harmittaa kun ei oikein ole niin paljoa aikaa kokkaamiselle enää, mutta toivottavasti tilanne muuttuu :)

Susanna

Oi nam! Onneksi on ainekset kaikkeen tuohon, ja kunnon vuohenjuustoa, tarkoittaen sellaista isoa pyörylää :)

Me monesti grillaamme niin että otan säilyke(nektariineja)persikoita, joukkoon Heinzin chilikastiketta tms, ja grilliin. Tulisen makea yhdistelmä toimii ja on loistava lisäke lihalle.

Viikunahillo ja brie, tai omenahillo ja gouda - juustonrakastajan taivas!

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010