Maailman kaunein sellainen.

Ehkäpä jo Charin viime sunnuntaisesta Instagram-päivityksestä osasitte odottaa, että blogiin pompsahtaa omenainen resepti. Ompot, ne ovat kivoja pieniä palleroita, punaisia ja kanelisia. Niin on kuvassa näkyvä piiraskin, kanelinen ja pyöreä.

Tilanne oli viime sunnuntaina vähän sellainen, että se vaati omenapiirasta, maitolasillista ja villasukkia. Se tilanne kun tuli niin tein Charimukselleni vaniljaisen omenapiiraan. Kaunis piiras kauniille neidille. 

Omenat eivät ehkä ole niitä ihan lempihedelmiäni, mutta omenaiset jälkiruoat taasen maistuvat tälle neidille erittäin hyvin. Omena + kaneli + kardemumma = perfection. Mitä enemmän kardemummaa, sen parempi.

Ostin kuvassa näkyvän vuoan Habitare-messuilta. Pieni antiikkinen piirasvuoka koristaa nyt kuvia ja astiakokoelmiani. Koska piirasvuoka oli tuollainen mini, niin ihan mitään tarkkoja määriä en nyt voi valitettavasti antaa. Idean kumminkin saatte, että millainen omenapiiras voisi olla seuraavalla kerralla hyvä vaihtoehto. En lisännyt piiraaseen sokeria, vaan Valion vaniljarahka sekä hunaja toivat makeuden piiraaseen.

Normaaliin piirasvuokaan käyttäisin kaksi purkkia vaniljarahkaa ja ainakin 5 omenaa. Ensi kerralla latoisin omenoita tosin myös piirasvuoan pohjalle. Kun piirasta leikkaisi, niin omenakerrokset näyttäisivät varmasti niin kauniille ja maistuisivat herkulle.

Kaunista sunnuntaita ystäväiseni

Kommentit (3)

Looks nice. Voisitkohan hieman paljastaa mitä laitoit siihen piiraaseen, vaikka et tarkkoja määriä voi antaakan. Jauhoja, voita, kananmunia, rahkaa, hunajaa?????

 

Ei ihme, että Char oli maanantaina, kun Hangon keksi. ;)

Todella kaunis tuo minivuoka, mahtava löytö. Ja pikkuisen vain herahti vesi kielelle näitä kuvia katsellessa...

Terkkuloin,

IMAGE

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010