1. Canon 450d. 2. Canon 55-250mm. 3. Hoyan pyöröpolarisaatiosuodin. 4. Ulkoinen kovavalevy 5. Sigma 18-50mm 2.8. 6. salamasuojia. 7. laajakulma- ja makro-filtterit. 8. Salaman lähetin. 9. Canon 50mm. 10. Varjo. 11. puhdistusvälineitä. 12. Gorillapod. 13. Ladattavat patterit. 14. Vastavalosuoja. 15. Canon Speedlite 430EX II

 Syksyn pimeyden tultua käytän varsinkin ruokakuvia kuvattaessa paljon keinovaloa. Salaman lisäksi apunani on lähetin ja varjo. Näiden lisäksi tarvitsen vielä varjolleni jalustan, mutta se ei valitettavasti mahtunut näihin kuviin.


Kuvailen aina manuaalilla joten teen kaikki säädöt itse. Yritän säätää kaikki säädöt kamerallani, jotta minulla ei menisi aikaa kuvankäsittelyohjelmillä leikkimiseen. Kuvaan aina RAW-moodilla, että voin myös mahdollisesti säätää kuvia mahdollisimman paljon. Yksi asia minkä haluaisin etenkin tuoda esiin on valkotasapainon säätäminen. Moni on kysynyt, että miten kuvani eivät ole koskaan keltaisia. Valkotasapainoa (white balance=WB) säätämällä saa kuvista  keltaisuuden pois.

Sain Olympuksen kampanjan johdosta itselleni kuvissa näkyvän kameran ja haluaisinkin jakaa siitä muutaman jutun kanssanne. Charin blogista voitte kurkata millaiselta järkäleeltä Canonini näyttää Olympuksen rinnalla. Olympuksessa kaikki säädöt tapahtuvat ruudulla, minkä takia akku kuluu nopeasti. Tämmöisten juttujen takia kannan varsinkin matkoillani kahta akkua ja muistikorttia.

Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että uuteen kameraani käy myöskin oma salamani, joten minu ei tarvitse ostaa toista salamaa uuteen kameraani. Olen aiemmin suositellut, että ostatte itsellenne sellaisen kameran johon on saatavissa käytettyjä linssejä. Tällaisten seikkojen takia olen aiemmin suositellut teille Canonia tai Nikonia. Olympukseeni tutustuessa huomasin, että siihen käy myös Canonin linssit. Kameran ja linssin väliin tarvitsee tosin välikappaleen, mutta

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010